Ποιες αλλαγές δήλωσε ο Υφυπουργός για τα ελληνικά πανεπιστήμια – Ποια ήταν η έκπληξη που ετοίμασαν στον κ. Διγαλάκη

Εκδήλωση σε χαλαρή διάθεση με καλό φαγητό και ποτό, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, το βράδυ της Κυριακής στο ιστορικό καφέ ”Κήπος”.

Ο κ. Διγαλάκης, δέχθηκε ευχές από τον κόσμο που είχε πλημμυρίσει την αίθουσα του καφέ, καθώς σήμερα έχει τα γενέθλια του, ενώ η έκπληξη της βραδιάς, ήταν η τούρτα που έσβησε με πρωτοβουλία του Βασίλη Σταθάκη καθώς και ένα αναμνηστικό βιβλίο από τα Ιστορικά καφέ της Ευρώπης. 

Φίλοι και γνωστοί, βρέθηκαν στο καφέ όχι μόνο για τα γενέθλια του Υφυπουργού, αλλά και για να συνομιλήσουν μαζί του και να εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω σε θέματα της επικαιρότητας. 

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Διγαλάκης, πήρε τον λόγο και αφού πρώτα ευχαρίστησε τον κόσμο που παρευρέθηκε στο καφέ, μίλησε και για την τιμή που αισθάνθηκε όταν ο Χανιώτικος λαός τον εξέλεξε βουλευτή αλλά και όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του έδωσε τη θέση του Υφυπουργού Παιδείας. 

Ο κ. Διγαλάκης τόνισε, ότι θα είναι πάντα δίπλα στους Χανιώτες, ακούγοντας τα προβλήματα τους, ενώ ανέφερε ότι όσο πιο συχνά μπορεί έρχεται στην πόλη του και προσπαθεί να τοποθετεί ψηλά στην ατζέντα τα θέματα παιδείας που απασχολούν τα Χανιά. 

Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι θα γίνουν σημαντικά έργα στα Χανιά και κυρίως στα σχολεία, όπως στην Κίσσαμο που έχει δρομολογηθεί να χτιστεί μέσα σε τρία χρόνια σχολείο ενώ δήλωσε ότι η Κρήτη γενικότερα έχει σπουδαία πανεπιστήμια τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό στο νησί έχει υψηλό επίπεδο.

“Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την δημιουργία ξενόγλωσσων τμημάτων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, καθώς θέλουμε τα πανεπιστήμια της χώρας να πάρουν τη θέση που τους αξίζει. Έτσι, ξένοι φοιτητές θα μπορούν να φοιτούν στα πανεπιστήμια μας πληρώνοντας δίδακτρα. Επιπλέον, θα γίνεται αξιολόγηση στα πανεπιστήμια και όσα πληρούν τις προδιαγραφές θα λαμβάνουν επιχορηγήσεις της τάξης του 20% από την Ευρώπη και αυτό είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στους επτά μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απελευθερώθηκαν τα ερευνητικά προγράμματα  δόθηκε τέλος στο “άσυλο της ανομίας”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook