Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή της Κάτω Σύμης Βιάννου.

Θα ξεκινήσουμε από την Κεφαλοβρύση (υψόμετρο 716 μ.), θ’ ανηφορήσουμε από δασωμένη περιοχή ως το οροπέδιο του Μικρού Ομαλού (υψόμετρο 1.430 μ.) ατενίζοντας σε πολλά σημεία –όπως στη θέση ‘Κούτελο του Παραδείσου’- το Λιβυκό πέλαγος και στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε (ώσπου να φτάσουμε στην Κάτω Σύμη, όπου θα γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα ανάμεσα στα δέντρα και στις πηγές με το τρεχούμενο νερό.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Επειδή αναμένεται πολύ κρύο και χιόνι απαραίτητα είναι τα αδιάβροχα μποτάκια, τα μπατόν, και τα ζεστά ρούχα.

Επειδή για τη συγκεκριμένη εκδρομή υπάρχει η πρόθεση να μισθωθεί λεωφορείο, επιβάλλεται να δηλωθεί η συμμετοχή σας και η καταβολή του ποσού των 12€ ως το απόγευμα του Σαββάτου στον Παναγιώτη Ευδαίμων (τηλ 6979687576) ή στον Γιάννη Πάγκαλο (6948912019).

Αν δούμε ότι λόγω κακοκαιρίας η συγκεκριμένη πορεία δεν είναι εφικτή, θα υπάρξει ανακοίνωση ως τα τέλη της βδομάδας..

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:00. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με λεωφορείο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: περίπου 5,5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 12.000 μ.

Υ.Δ.: περίπου 720μ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: : Γιώργος Μιχαηλίδης (6974791489)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου  ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook