Η ταινία έχει πάρει πολλές διακρίσεις, ανάμεσά τους  απέσπασε το 1985 το Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οι Φίλοι των Γραμμάτων και των Τεχνών,  σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον ισπανικό και ισπανόφωνο κινηματογράφο (Β’ κύκλος), θα προβάλει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, ώρες προβολών 20.00 – 22.25 & 22.30 – 01.00, στην αίθουσα «Πολυχρόνης Πολυχρονίδης»  του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, την ταινία Ο Βορράς/El Norte (ΗΠΑ-Μεγάλη  Βρετανία, 1983, 141′) του Γκρέγκορι Νάβα/Gregory Nava.  

Η ταινία έχει πάρει πολλές διακρίσεις, ανάμεσά τους  απέσπασε το 1985 το Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου.

Την ταινία θα προλογίσει η εκπαιδευτικός Βίκυ Παπαναγιώτου.

Είσοδος Ελεύθερη

Ο Βορράς, του Γκρέγκορι Νάβα

Σύνοψη: Δυο αδέλφια από τη Γουατεμάλα έρχονται στο Μεξικό, με μοναδικό σκοπό να βρουν τρόπο για να περάσουν κρυφά στις Η.Π.Α.

Λίγες περισσότερες πληροφορίες για την ταινία

Η ταινία El Norte (1983) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride το 1983, ενώ προβλήθηκε πλατιά στους κινηματογράφους τον Ιανουάριο του 1984.

 Κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στη Γουατεμάλα, ιθαγενείς χωρικοί-Μάγια, αγανακτισμένοι από το να θεωρούνται σαν τίποτα παραπάνω από «brazos fuertes» (δυνατά χέρια), δηλαδή χειρώνακτες εργάτες, και ενώ προσπαθούν να οργανωθούν, για να βελτιώσουν τη ζωή τους, ανακαλύπτονται από τον κυβερνητικό στρατό. Όταν ο στρατός καταστρέφει το χωριό και εξοντώνει την οικογένειά τους, δύο αδέλφια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι στην εφηβεία, που μετά βίας ξεφεύγουν από τη σφαγή, αποφασίζουν να καταφύγουν στο Βορρά («El Norte», «the North», δηλαδή στις ΗΠΑ). Αφού πάρουν κρυφή βοήθεια από φίλους και χιουμοριστικές συμβουλές από έναν βετεράνο μετανάστη σχετικά με τους τρόπους, για να διέλθουν από το Μεξικό, ταξιδεύοντας με φορτηγά, λεωφορεία και άλλα μέσα, μετά από ένα επίπονο ταξίδι φτάνουν στο Λος Άντζελες, όπου προσπαθούν να κάνουν μια νέα ζωή ως νέοι και μετανάστες χωρίς χαρτιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook