Ξεκίνησαν με επιτυχία την Κυριακή 02/02/2020 οι προβολές ταινιών, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, που οργανώνει Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, με ελεύθερη είσοδο.

Η πρώτη ταινία που προβλήθηκε ήταν η Όλγα, μια ταινία που αναφέρεται στη ζωή μια σημαντικής αγωνίστριας του Διεθνούς κινήματος που όπως αναφέρει και η ίδια στο τελευταίο της γράμμα αγωνίστηκε «για έναν καλύτερο κόσμο» .

Ακλουθώντας το παράδειγμα της συνεχίζουμε και εμείς σήμερα, μέσα από τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα να διεκδικούμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας τα στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις, για να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα και να κερδίζουν διπλά και τρίδιπλα από την εκμετάλλευση της γυναικείας εργατικής  δύναμης, να παλεύουμε για μία κοινωνία όπου η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο θα είναι παρελθόν.

Αυτή την Κυριακή 09/02/2020 στις 8:00μ.μ. συνεχίζουμε τις προβολές με την ταινία: Η Κοιμωμένη φωνή – Ισπανία 2011             

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ιστορία δυο αδελφών στην Ισπανία του Φράνκο, αμέσως μετά το τέλος του Εμφυλίου. Η μια έγκυος, πίσω από τα κάγκελα, η άλλη μόλις έφθασε στην Μαδρίτη για να προσφέρει όση βοήθεια μπορεί στην κρατούμενη. Η Hortensia ακλόνητη στα πιστεύω της, η Pepita ουδέτερη και αμέτοχη, προσπαθεί να περνά απαρατήρητη. Όταν όμως ο πόλεμος έχει σταματήσει, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται, όλοι αναγκαστικά συμμετέχουν σε αυτόν! Ειδικά όταν η Hortensia, μη έχοντας άλλον να εμπιστευτεί της ζητά να έρθει σε επαφή με τον αντάρτη-άντρα της στα βουνά και παρόλο τον φόβο της, για την αδελφική της αγάπη θα πάει να τον βρει.

Σκηνοθέτης: Μπενίτο Σαμπράνο Βραβεία: Βραβείο Γκόγια Καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού, Βραβείο Γκόγια Καλύτερου Β’ γυναικείου ρόλου Σενάριο: Μπενίτο Σαμπράνο, Ιγκνάσιο ντελ Μοράλ Υποψηφιότητες: Βραβείο Γκόγια Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook