Η προγραμματική σύμβαση σκοπεύει στην ταχεία υλοποίηση της μελέτης της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη.

Έπεσαν οι υπογραφές για την προγραμματική σύμβαση της μελέτης για την κατασκευή της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη στον Αλικιανό του Δήμου Πλατανιά, σε ένα σημείο δηλαδή που η “θεομηνία” του 2019 είχε καταστρέψει την παλαιότερη γέφυρα και είχε κόψει στα… δύο τον Δήμο Πλατανιά με τον Δήμο Καντάνου Σελίνου και είχε προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες κατοίκους.το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, τόσο του Υπουργείου Υποδομών, όσο και της Περιφέρειας Κρήτης: 

Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση της μελέτης της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη στον οικισμό Αλικιανός του Δήμου Πλατανιά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, υπέγραψαν σήμερα, 4 Φεβρουαρίου 2020, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, παρουσία του  Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικόλαου Καλογερή  και του Δημάρχου Κισσάμου κ. Γιώργου Μυλωνάκη.

Η προγραμματική σύμβαση σκοπεύει στην ταχεία υλοποίηση της μελέτης της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη, όπου, στις 25 Φεβρουαρίου 2019 – λόγω πρωτοφανούς πλημμύρας του ποταμού – είχε καταρρεύσει η παλαιότερη, ιστορική γέφυρα κατά το μεγαλύτερο μέρος της, με αποτέλεσμα την πλήρη αποκοπή χιλιάδων κατοίκων του Δήμου Πλατανιά, καθώς και του Δήμου Καντάνου – Σελίνου.
Η χρηματοδότηση για την ωρίμανση και υλοποίηση των δράσεων της υπογραφείσας προγραμματικής σύμβασης, με συνολικό προϋπολογισμό έως 700.000€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., θα καλυφθεί από Εθνικούς Πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook