Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με δύο σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη. 

Τα δύο σημαντικά θέματα αφορούν τον χώρο του αεροδρομίου Ηρακλείου και το τι θα γίνει με τους όρους δανειοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το άλλο είναι οι εξελίξεις του έργου στον Κόλπο Δερματά.

Αναλυτικότερα τα θέματα που θα συζητηθούν:

Συζήτηση για το «Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης». 

Ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με το έργο στον Κόλπο Δερματά. 

Έγκριση Επικοινωνιακού Σχεδίου 2020 Δήμου Ηρακλείου. 

Τοπική κανονιστική απόφαση για την οριοθέτηση και παραχώρηση θέσεων στάθμευσης σε μονίμους κατοίκους της παλιάς πόλης (απόφαση 1/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).  

Μέτρα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας για τους πεζούς στην παραλιακή λεωφόρου Ηρακλείου – Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου στο Δήμο Ηρακλείου (τμήμα από Μίνωος έως Μάχης Κρήτης) – (απόφαση 2/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).  

Μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας μπροστά από τα 25ο, 27ο Δημοτικά Σχολεία, 17ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου και μονοδρόμηση τμήματος της οδού Διαγόρα, περιοχή Θέρισσος (απόφαση 3/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).  

Ενίσχυση δικτύου πεζού και δημιουργία διαβάσεων πεζών επί της Λ. 62 Μαρτύρων (απόφαση 4/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής). 

Δημιουργία διαβάσεων επί της Λ. Κνωσσού στο ύψος της οδού Στησιχόρου και πιλοτική τοποθέτηση πλαστικών επαναφερόμενων οριοδεικτών (απόφαση 5/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής). 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιμετρικά και μπροστά από το ΚΕΠΑ Αλικαρνασσού και το 1ο Δημοτικό Σχολείο επί της οδού Μαυσώλου, περιοχή Ν. Αλικαρνασσός (απόφαση  6/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής). 

Δημιουργία διαβάσεων πεζών επί της οδού Ηρακλή και Περιφερειακά. Ήπιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από τα σχολεία 31ο Νηπιαγωγείο και 15ο Δημοτικό στη συμβολή των οδών Μπογιατζίδη, Βαλεντίνης, Αλκμήνης, περιοχή Κορώνη Μαγαρά (απόφαση 7/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής). 

Δημιουργία διαβάσεων πεζών στη συμβολή των οδών Δ. Μποφώρ και Λ. Ικάρου στο Δήμο Ηρακλείου (απόφαση 8/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής). 

Δημιουργία διαβάσεων πεζών στις οδούς περιμετρικά του Ιερού Ναού Αγ. Βαρβάρας, περιοχή Καμινίων (απόφαση 9/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) . 

Τοποθέτηση πλαστικών επαναφερόμενων εμποδίων για διευκόλυνση ροής κυκλοφορίας στην οδό Μητσοτάκη στο Δήμο Ηρακλείου (απόφαση 10/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)  

Kαθορισμός ειδικοτήτων προσωπικού με Σύμβαση Μίσθωσης έργου, σύμφωνα με το αίτημα που είχε υποβληθεί από τον Δήμο, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού έτους 2019. 

Μετατροπή σύμβασης Ιδιωτικού δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) μετρικής απασχόλησης, με την αύξηση μειωμένου ωραρίου εργασίας,  σε πλήρες ωράριο της ψυχολόγου που υπηρετεί στο «Κέντρο Κοινότητας, Παράρτημα Ρομά» του Δήμου Ηρακλείου». 

Έγκριση κατανομής της χρηματοδότησης από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.)  προς τον Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η.) για το έτος 2020.  

Έγκριση κατανομής της κρατικής επιχορήγησης που αφορά στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων Α/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου (Δ΄ δόση 2019). 

Έγκριση κατανομής της συμπληρωματικής επιχορήγησης από ΚΑΠ  που αφορά στην κάλυψη λειτουργικών αναγκών και κατά προτεραιότητα κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων του Δήμου Ηρακλείου και εξειδίκευση δαπάνης.

Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2020 του Τμήματος Πολεοδομικών Μελετών (απόφαση 23/2020 Οικονομικής Επιτροπής). 

Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2020 για  Π.Ο.Ε. Ανταποδοτικών (απόφαση 24/2020 Οικονομικής Επιτροπής) .

Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2020 για δαπάνες που σχετίζονται με Π.Ο.Ε. (απόφαση 69/2020 Οικονομικής Επιτροπής). 

Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μετονομασία του 43ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. 

Παραχώρηση χρήσεως οδών για την διεξαγωγή του 7ου Αγώνα -¨Στα μονοπάτια της Κνωσσού και του Γιούχτα¨.

Μεταβίβαση μισθωτικής σχέσης από μισθωτή δημοτικού ακίνητου σύμφωνα με το άρθρο 12 του Π.Δ. 34/95 . 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook