Αυλαία την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου με μια απολαυστική βραδιά στην Σούδα

Όλα είναι έτοιμα για την εκκίνηση των πλούσιων εκδηλώσεων στο πλαίσιο του 28ου καρναβαλιού της Σούδας, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πλέον το Χανιώτικο καρναβάλι.

Ειδικά φέτος το καρναβάλι έχει μια ιδιαιτερότητα καθώς – λόγω και των έργων που γίνονται για την ανάπλαση της πλατείας Σούδας – οι εκδηλώσεις θα επεκταθούν ακόμη και στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Σήμερα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τους συνδιοργανωτές του καρναβαλιού αναφέρθηκε πως οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του καρναβαλιού θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στην Σούδα σε μια βραδιά με τον γνωστό παρουσιαστή Τόνι Σφήνο η οποία θα ξεκινήσει από τις 18:00 με μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις.

Η καρναβαλική παρέλαση θα γίνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στην Σούδα με την συμμετοχή – μέχρι τώρα – 18 αρμάτων και πολλών καρναβαλικών ομάδων.

Να σημειωθεί πως δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.

Η αυλαία του Καρναβαλιού θα πέσει το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου με μεγάλη παρέλαση από το 1ο Γυμνάσιο, και κατάληξη στο Γυαλί Τζαμισί, στο παλιό λιμάνι Χανίων όπου θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με το κάψιμο του Βασιλιά Καρναβαλιού.

Την φετινή εκδήλωση θα παρουσιάσει η Αριστέα Καλογρίδη.

Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Γιάννης Γιαννακάκης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας Μιχάλης Τσουπάκης, ο πρόεδρος Ένωσης Επιχειρηματιών Σούδας Κολιακουδάκης Σταμάτης και ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Γύπαρης. 

Tο Καρναβάλι Χανίων διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και την Ένωση Επιχειρηματιών Σούδας.

Ο κ. Γιαννακάκης καλώντας όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να συμμετάσχουν σε αυτή την γιορτή, δήλωσε: “Ο Δήμος Χανίων σας καλεί και φέτος να γιορτάσουμε μαζί το Καρναβάλι, να γιορτάσουμε μαζί τις απόκριες, μια γιορτή χαράς, μια γιορτή γεμάτη χαμόγελο, μια γιορτή ξεγνοιασιάς, μια γιορτή για τα παιδιά, για τους μεγάλους, μια γιορτή για όλους. Οι γιορτές του Δήμου Χανίων απλώνονται σε όλη την έκταση του Δήμου, στις υπεραστικές περιοχές, στο κέντρο της πόλης, σε γειτονιές του εμπορικού κέντρου αλλά βέβαια κορωνίδα και κέντρο όλων είναι η αγαπημένη μας Σούδα. Το Καρναβάλι, όπως το ξέρουμε στην Σούδα, ανανεώνεται, όπως ανανεώνεται και η πλατεία της Σούδας. Η Σούδα μας περιμένει να γιορτάσουμε εκεί το καρναβάλι και ο Δήμος Χανίων σας καλεί να αγκαλιάσετε αυτές τις γιορτές, να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις γιατί οι εκδηλώσεις συμπληρώνονται καθημερινά και σας καλούμε να γιορτάσουμε και αυτό το καρναβάλι μαζί.”

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Τσουπάκης, προσκάλεσε και αυτός με την σειρά του “μικρούς και μεγάλους στο Καρναβάλι στη Σούδα”.

Για εκπλήξεις αλλά και δραστηριότητες που περιμένουν όλο τον κόσμο έκανε λόγο ο κ. Κολιακουδάκης τονίζοντας ότι: “Έχουμε ετοιμάσει ένα πλούσιο καρναβαλικό πρόγραμμα, με πολλές εκπλήξεις και δραστηριότητες. Στο καρναβάλι φέτος λόγω των έργων της ανάπλασης της πλατείας δεν θα γίνουν όλες οι εκδηλώσεις στην περιοχή μας αλλά θα πάρουν έκταση και στον υπόλοιπο Δήμο, κυρίως στο κέντρο. Το Καρναβάλι μας θα τελειώσει 29 Φεβρουαρίου με παρέλαση, που θα συμμετέχουν όλες τις καρναβαλικές ομάδες. Μόνη προϋπόθεση: κέφι και χαρά από όλους.”

Τέλος ο κ. Γύπαρης, περιφερειακός σύμβουλος, δήλωσε: “Εκ μέρους της περιφέρειας Κρήτης και της Αντιπεριφέρειας Χανίων που έχω την τιμή εδώ σήμερα να εκπροσωπώ,  συμμετέχουμε και εμείς στο Καρναβάλι 2020 που θα διεξαχθεί στα Χανιά και στην Σούδα, μια πολύ σημαντική γιορτή, μια γιορτή χαράς  και καλούμε όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να συμμετάσχουν.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook