Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό.

Η 17χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη είναι η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision 2020 που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από τις 12 έως και τις 16 Μαΐου.

Το βράδυ της Δευτέρας (03/02), ανακοινώθηκε επίσημα το όνομα της καλλιτέχνιδας μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

«Αφού εξετάσαμε δεκάδες προτάσεις και θα μπορούσα να πω ότι τουλάχιστον 20 από αυτές τις προτάσεις πληρούσαν πλήρως ή εν μέρει τις προϋποθέσεις για να μας οδηγήσουν στη σκηνή του Ρότερνταμ, ξαφνικά είχαμε αυτή την πρόταση από μια πολύ σημαντική καλλιτεχνική ομάδα, πολύ έμπειρη, μια ομάδα η οποία έχει οδηγήσει υποψηφιότητες σε υψηλές βαθμολογίες και δεν είναι άλλη από την ομάδα των Arcade μαζί με τον συνθέτη, τον Δημήτρη τον Κοντόπουλο και τον Φωκά Ευαγγελινό ως creative director σε αυτή την ομάδα, οι οποίοι κατέβηκαν με την πρόταση αυτή, δηλαδή την Στεφανία, η οποία είναι ένα εξαιρετικό φωνητικό ταλέντο» ανέφερε η κ. Κουφοπούλου Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ.

Παράλληλα, έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον 65ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην Διαύγεια, το κόστος της ελληνικής συμμετοχής ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Συγκεκριμένα το ποσό ανέρχεται στα 337.058,00 ευρώ.

«Το προϋπολογιζόμενο κόστος για την ελληνική συμμετοχή στον 65ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ύψους 337.058,00 € πλέον ΦΠΑ και φόρων, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο στην εισήγηση κοστολόγιο και τη δυνατότητα μεταφοράς ποσών από κατηγορία σε κατηγορία του γκριθέντος προϋπολογισμού εφόσον δεν μεταβάλλεται η συνολική δαπάνη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook