Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης ότι η περιοχή θα υδροδοτηθεί από την δημοτική υπηρεσία του δήμου και όχι από την ΔΕΥΑΗ.

48 ώρες πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την έναρξη των εργασιών του αεροδρομίου Καστελλίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. 

Όπως προκύπτει από την συνέντευξη τύπου του κ. Φραγκάκη υπάρχουν αρκετά ζητήματα προς συζήτηση όπως η υδροδότηση των περιοχών μετά την έναρξη των εργασιών, το γεγονός ότι ο Δήμος δεν εκπροσωπείται, μέχρι τώρα, στο νέο διοικητικό συμβούλιο του νέου διεθνούς αεροδρομίου. Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής του Δήμου, όλα τα θέματα θα συζητηθούν στην επικείμενη άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο και το Καστέλλι. 

Ο Δήμαρχος Μινώα – Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης αναφέρθηκε στο έργο του αεροδρομίου Καστελλίου και είπε αρχικά: “Στην περιοχή μας θα δημιουργηθεί ένα καταλυτικό έργο, από τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Θέλουμε να είναι ένα έργο που θα αποδώσει στους κατοίκους της περιοχής τα μεγαλύτερα οφέλη που μπορεί να έχουν. Αναλαμβάνουμε ένα έργο και θέλουμε να το φέρουμε εις πέρας. Προσγειωθήκαμε σε ένα αεροδρόμιο που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα αλλά δεν προσγειωνόμαστε απότομα”.

Αναφερόμενος στο θέμα της υδροδότησης, ο Μανώλης Φραγκάκης υπογράμμισε ότι η υδροδότηση των περιοχών θα καλυφθεί από την ΔΕΥΑ του Δήμου Μινώα – Πεδιάδας και όχι από την ΔΕΥΑΗ: “Δεν ήταν τόσο τραγικό το θέμα και έγινε ντόρος για την μεταφορά του νερού όπου κανένας δεν μπορεί να το στηρήσει. Το νερό δεν πρόκειται να κοπεί και ο κόσμος δεν πρέπει να αγχώνεται”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook