Μετά τον πρόσφατο σεισμό και τις ζημιές που αναδείχθηκαν, το ΕΠΑΛ Κισάμου δεν έχει πλέον στέγη.

Συστεγάζεται πλέον, για να καλύπτει τις ανάγκες του, με Γυμνάσιο της Κισάμου και εκείνο που αναμένουν όλοι είναι να μπει το νερό στο αυλάκι για τη δημιουργία των νεων κτηριακών εγκαταστάσεων, στον προϋπάρχοντα χώρο. 

Ωστόσο, το ΕΠΑΛ Κισάμου έχει λάβει και επίσημα την ονομασία “Ειρηναίος Γαλανάκης”, προς τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτη Κισάμου και μεγάλου ευεργέτη της περιοχής.

“Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 176/τ.Β΄/30-01-2020) η Υπουργική Απόφαση με αριθμ. Φ11/110/Δ4/02.01.2020 σύμφωνα με την οποία το Επαγγελματικό Λύκειο Κισάμου μετονομάζεται πλέον και επίσημα σε «ΕΠΑ.Λ. Κισάμου-Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης”.

Όπως τονιζει ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Κισάμου Νεκτάριος Ζουριδάκης:Δυστυχώς ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ της 27ης Νοεμβρίου 2019 πρόλαβε τις εξελίξεις με αποτέλεσμα η απόφαση αυτή να βρίσκει το σχολείο «άστεγο» και μακριά από το φυσικό του χώρο. Το χώρο που είχε δωρηθεί από την ΙΜΚΣ (αρ. απόφασης 136/4.12.1964) -κατόπιν ενεργειών του αειμνήστου διορατικού ευεργέτη του τόπου μας Μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου κ. Ειρηναίου Γαλανάκη- αποκλειστικά για τη ανέγερση Δημοσίων Σχολών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Οι ενέργειες απόδοσης της ονομασίας ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2018 με την αριθμ. 45/2018 πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Κισάμου”.

Όνομα λοιπόν υπάρχει πλέον και αναζητείται το νέο κτήριο…

Με πληροφορίες από sadentrepesai

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook