Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Συνεχίζονται  αυτή την Κυριακή 09/02/20 στις 20:00 με την ταινία   Η Κοιμωμένη φωνή  οι προβολές ταινιών, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, που οργανώνει Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, με ελεύθερη είσοδο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στα πλαίσια της πολύμορφης δράσης μας ανοίγουμε δρόμους επικοινωνίας με τις γυναίκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, του καθημερινού μόχθου. Με αφορμή την καμπάνια μας για το 2020 η οποία εστιάζει στις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις.   

Η Κοιμωμένη φωνή   -    Ισπανία 2011              

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ιστορία δυο αδελφών στην Ισπανία του Φράνκο, αμέσως μετά το τέλος του Εμφυλίου. Η μια έγκυος, πίσω από τα κάγκελα, η άλλη μόλις έφθασε στην Μαδρίτη για να προσφέρει όση βοήθεια μπορεί στην κρατούμενη. Η Hortensia ακλόνητη στα πιστεύω της, η Pepita ουδέτερη και αμέτοχη, προσπαθεί να περνά απαρατήρητη. Όταν όμως ο πόλεμος έχει σταματήσει, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται, όλοι αναγκαστικά συμμετέχουν σε αυτόν! Ειδικά όταν η Hortensia, μη έχοντας άλλον να εμπιστευτεί της ζητά να έρθει σε επαφή με τον αντάρτη-άντρα της στα βουνά και παρόλο τον φόβο της, για την αδελφική της αγάπη θα πάει να τον βρει.
Σκηνοθέτης: Μπενίτο Σαμπράνο Βραβεία: Βραβείο Γκόγια Καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού, Βραβείο Γκόγια Καλύτερου Β' γυναικείου ρόλου Σενάριο: Μπενίτο Σαμπράνο, Ιγκνάσιο ντελ Μοράλ Υποψηφιότητες: Βραβείο Γκόγια Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook