Κινητοποίηση στην Κρήτη με την αναμενόμενη άφιξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η άφιξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη έχει κινητοποιήσει τοπικούς, φορείς, κομματικά κλιμάκια αλλά και κόσμο.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κατεβαίνει στην Κρήτη, πρωτίστως για να παρευρεθεί το Σάββατο (8/2) το πρωί στην εκδήλωση στο Ηράκλειο για την έναρξη των εργασιών στο αεροδρόμιο Καστελίου, ωστόσο, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν οι επαφές του, κυρίως στα Χανιά, με τοπικούς φορείς, το απόγευμα της ίδιας ημέρας..

Στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Η ανεπίσημη πληροφόρηση αναφέρει ότι στα Χανιά που θα μεταβεί (μετά το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο) θα έχει συναντήσεις και συζητήσεις, τόσο στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, όσο και στο Δημαρχείο Χανίων. Το γεγονός ότι θα συνοδεύεται από την “ηγεσία” του Υπουργειου Υποδομών και Μεταφορών κκ. Κώστα Καραμανλή και Γιάννη Κεφαλογιάννη σηματοδοτεί ότι η συζήτηση, ειδικά στην Αντιπεριφέρεια Χανίων θα επικεντρωθεί στον ΒΟΑΚ και στα έργα που απαιτούνται στο περιφερειακό οδικό δίκτυο στο Νομό Χανίων. Δεν αποκλείεται, στο ευκταίο σενάριο, να προκύψουν και σχετικές ανακοινώσεις…

Στο Δημαρχείο Χανίων…

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Δημαρχείο Χανίων (η τελευταία στο πρόγραμμα του Σαββάτου), οι πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης ετοιμάζει υπόμνημα με έργα προτεραιότητας, το οποίο θα παραδώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Στο υπομνημα αυτό, ο Δήμαρχος θα θέσει (σύμφωνα πάντα με  πληροφορίες) υπόψιν του πρωθυπουργού, θέματα “πρώτης γραμμής” για τα Χανιά, όπως η παράχωρηση του πρώην πολεμικού Μουσείου στον Δήμο Χανίων (Ιταλικοί στρατώνες που ανήκουν στο Υπ. Εθνικής Άμυνας), ο δρόμος σύνδεσης του ΒΟΑΚ με το Λιμάνι της Σούδας και το Αεροδρόμιο Χανίων, η σύνδεση κόμβου Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ. με την πόλη των Χανίων και άλλα θέματα μείζονος σημασίας.

Η παρουσία δε στα Χανιά και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ίσως σηματοδοτήσει μια συζήτηση τόσο για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου (πρόσφατη η πρόταση του Βασίλη Διγαλάκη για να προχωρήσει η χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ), όσο και για το ποδηλατοδρόμιο Ακρωτηρίου.

Σε κάθε περίπτωση, η θεματολογία είναι αρκετά πλούσια, ωστόσο θα χρειαστεί αρκετή ευελιξία, καθώς το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι αρκετά πιεσμένο.

Να τονιστεί πάντως ότι αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της άφιξης του πρωθυπουργού στην Κρήτη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook