Σάστισε η πλατεία με την πολύτεκνη μάνα 

Με ένα μωρό στην κοιλιά και επτά ακόμα παιδιά να…κρέμονται από το φουστάνι της, νεαρή μητέρα… ξεσήκωσε με κατάρες και  ύβρεις το κέντρο του Ηρακλείου.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν προφυλακίσει τον 27χρονο άνδρα της και ένα ακόμα συγγενικό τους πρόσωπο για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής.

Μόλις προχθές το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε δώσει μία τελευταία ευκαιρία στον 27χρονο, ο οποίος  βρέθηκε στο εδώλιο για τις κλοπές που είχε διαπράξει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ο νεαρός Ρομά, σύμφωνα με αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, είναι κατ’ εξακολούθηση υπότροπος. Έχει καταδικαστεί για πλείστες υποθέσεις και άλλες τόσες εκκρεμούν σε βάρος του.

Προχθές στο Αυτόφωρο η πρόταση του εισαγγελέα έδρας ήταν να μετατραπεί η ποινή των τριών ετών σε εξαγοράσιμη. Ο νεαρός πατέρας… θυμήθηκε τα επτά παιδιά του, άρχισε να κλαίει και να ζητά να τον λυπηθούν. Τελικά το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην ποινή.

Όμως μυαλό δεν έβαλε… Προχθές συνελήφθη με άλλο άτομο για απόπειρα κλοπής σε σπίτι στο Ηράκλειο. Ο 27χρονος κατηγορείται ότι έσπασε την τζαμαρία της οικίας-και μάλιστα «κόπηκε» στο χέρι – προκειμένου να μπει στο σπίτι.

Γειτόνισσα που αντιλήφθηκε το σκηνικό, άρχισε να φωνάζει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης κινήθηκε απειλητικά σε βάρος της και χρειάστηκε η επέμβαση τρίτου προσώπου για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο νεαρός ισχυρίστηκε χθες ότι δεν είχε σκοπό να κλέψει αλλά να ζητιανέψει… Χτύπησε την τζαμαρία αλλά την έσπασε χωρίς να το θέλει, υποστήριξε. Αυτή τη φορά ωστόσο «κλήρωσε» φυλακή.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια έκριναν προσωρινά κρατούμενους τόσο εκείνον όσο και τον συγκατηγορούμενό του, με αποτέλεσμα να αρχίσει να ουρλιάζει.

Μόλις άκουσε τις φωνές, η γυναίκα  που περίμενε με τα παιδιά λίγο πιο πέρα άρχισε να «ταράζει». Χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο, ούρλιαζε και έκλαιγε με λυγμούς. Και από δίπλα τα δύσμοιρα τα παιδιά τους να κλαίνε και εκείνα, βλέποντας τους γονείς τους σε αυτή την κατάσταση.

Η εγκυμονούσα συνέχισε να «χτυπιέται» στον δρόμο και να κλαίει με μαύρο δάκρυ, με τα παιδιά να έχουν σωριαστεί στο οδόστρωμα και να σπαράσσουν στο κλάμα.

«Την κατάρα μου να έχετε όλοι» φώναζε και μπήκε ξανά φουριόζα στο Δικαστικό Μέγαρο για να τα…”ψάλλει”  στην ανακρίτρια. Όμως αστυνομικές δυνάμεις την απέτρεψαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook