Το επίσημο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βείσκεται σε τελετή θεμελίωσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Κρήτης, στο Καστέλι Ηρακλείου.

Θα ακολουθήσει, στις 13:00, επίσκεψη στην πόλη του Ρεθύμνου.

Στις 17:30, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ακρωτήρι της Σούδας.

Στις 18:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Αντιπεριφέρεια Χανίων και στη συνέχεια το Δημαρχείο της πόλης.

Τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος

Το γεγονός ότι θα συνοδεύεται από την “ηγεσία” του Υπουργειου Υποδομών και Μεταφορών κκ. Κώστα Καραμανλή και Γιάννη Κεφαλογιάννη σηματοδοτεί ότι η συζήτηση, ειδικά στην Αντιπεριφέρεια Χανίων θα επικεντρωθεί στον ΒΟΑΚ και στα έργα που απαιτούνται στο περιφερειακό οδικό δίκτυο στο Νομό Χανίων. Δεν αποκλείεται, στο ευκταίο σενάριο, να προκύψουν και σχετικές ανακοινώσεις…

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Δημαρχείο Χανίων (η τελευταία στο πρόγραμμα του Σαββάτου), ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης ετοιμάζει υπόμνημα με έργα προτεραιότητας, το οποίο θα παραδώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Στο υπομνημα αυτό, ο Δήμαρχος θα θέσει (σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr) υπόψιν του πρωθυπουργού, θέματα “πρώτης γραμμής” για τα Χανιά, όπως η παράχωρηση του πρώην πολεμικού Μουσείου στον Δήμο Χανίων (Ιταλικοί στρατώνες που ανήκουν στο Υπ. Εθνικής Άμυνας), ο δρόμος σύνδεσης του ΒΟΑΚ με το Λιμάνι της Σούδας και το Αεροδρόμιο Χανίων, η σύνδεση κόμβου Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ. με την πόλη των Χανίων και άλλα θέματα μείζονος σημασίας.

Η παρουσία δε στα Χανιά και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ίσως σηματοδοτήσει μια συζήτηση τόσο για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου (πρόσφατη η πρόταση του Βασίλη Διγαλάκη για να προχωρήσει η χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ), όσο και για το ποδηλατοδρόμιο Ακρωτηρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook