Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον θαλάσσιο τουρισμό, τις προοπτικές του αλλά και τις υποδομές που θα στηρίξουν τις δραστηριότητες του κλάδου. 

Με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο συναντήθηκε ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον θαλάσσιο τουρισμό, τις προοπτικές του αλλά και τις υποδομές που θα στηρίξουν τις δραστηριότητες του κλάδου. 

Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ παρουσίασε τον προγραμματισμό του Οργανισμού για την ενίσχυση της κρουαζιέρας, τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα και το πλάνο προβολής του ΕΟΤ για αυτό τον σημαντικό τομέα του τουρισμού. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προοπτικές που έχει για την χώρα μας και ειδικά τις νησιωτικές περιοχές το yachting καθώς και οι τρόποι προσέγγισης αυτής της πολύ σημαντικής αγοράς.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την διαχείριση των παραλιών, την ασφάλεια των λουόμενων κατά τη θερινή περίοδο καθώς και ζητήματα που αφορούν την προστασία των ακτών από την διάβρωση. Ζητήματα εξαιρετικά κρίσιμα για το τουριστικό προϊόν της χώρας μας τα οποία αποτελούν προτεραιότητες. 

Τέλος, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ συζήτησε με τον κ. Κυριαζόπουλο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λιμενίσκοι με τουριστικό ενδιαφέρον και ειδικότερα ο λιμενίσκος του Πλατανια Χανίων. Ο κ.Φραγκάκης ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Χανίων προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης του λιμενίσκου από τις πρόσφατες ζημιές λόγω κακοκαιρίας. Επίσης ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκειμένου να τακτοποιηθούν χωροταξικές εκκρεμότητες που υπάρχουν από το παρελθόν στο λιμενίσκο. 

Όπως τόνισε ο κ. Φραγκάκης «ο λιμενίσκος είναι πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού σε μία από τις πιο ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές των Χανίων. Συμβάλλει στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος ενώ εκεί δραστηριοποιούνται άμεσα και έμμεσα δεκάδες επαγγελματίες του κλάδου γεγονός που πρέπει να το συνυπολογίσουμε και να προχωρήσουμε σε μία συνολική παρέμβαση ώστε να λυθούν τα προβλήματα οριστικά».    

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook