Δύο συσκευές drone θα δοθούν για πιλοτική χρήση από την τροχαία Β.Ο.Α.Κ και τ. Τροχαίας Χανίων με σκοπό και προοπτική την ευρυτάτη χρήση τους στα τροχαία

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Αγ. Χριστόφορος, υπέβαλε δια του Προέδρου του Σταύρου Πολέντα στο Αρχηγείο Αστυνομίας,  πρόταση για να εγκριθεί εφεξής σε τροχαία δυστυχήματα πιλοτικά, από την Κρήτη, η χρήση drone για την καταγραφή, αποτύπωση και απεικόνιση της περιοχής του σημείου του τροχαίου, καθώς και τα ίχνη αυτού ως και των εν γένει ζημιών του.

Ο Αρχηγός  της Αστυνομίας, Αντιστράτηγος, Μιχάλης  Καραμαλάκης, ενέκρινε τη δωρεάν χορήγηση από τον Σύλλογο δύο συσκευών drone για πιλοτική χρήση από την τροχαία Β.Ο.Α.Κ και τ. Τροχαίας Χανιων με σκοπό και προοπτική την ευρυτάτη χρήση τους στα τροχαία.

Η μέχρι τώρα σύνταξη του πρόχειρου σκαριφήματος κάθε τροχαίου, με τις όποιες ατέλειες ή όχι που μπορούσε να έχει, θα αντικατασταθεί από το υλικό που θα καταγράφει το drone και το οποίο υλικό θα συμβάλει ουσιαστικά στην απόδοση της δικαιοσύνης.

Ο Σύλλογος, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή τους, ευχαριστεί τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, που πάντα στήριζε και στηρίζει με ευρύτητα πνεύματος πρωτοποριακές δράσεις -σκέψεις και ιδέες για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικά με την οδική ασφάλεια.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook