Τα συμπεράσματα της συνεδρίασης το συντονιστικό πολιτικής προστασίας του δήμου Πλατανιά

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πλατανιά  συνεδρίασε το προηγούμενο διάστημα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Χανίων, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου, της 1ης ΜΑΛ Μάλεμε, του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Νομού Χανίων, Εθελοντικών Ομάδων του Δήμου Πλατανιά, Δημοτικών Συμβούλων και Πρόεδρων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πλατανιά και κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα:

  • Ο σχεδιασμός που έχει συνταχθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πλατανιά για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό, αφού ετέθη υπόψη των μελών του ΣΤΟ και μετά την αποδοχή του κατά τη συνεδρίαση, εισέρχεται στη διαδικασία έγκρισής του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.
  • Ζητείται η σύσταση κλιμακίου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Αστυνομικού Σταθμού στο Δήμο Πλατανιά, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κινδύνων από ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς ο Δήμος Πλατανιά είναι διοικητικά υποτιμημένος, αν και ο μεγαλύτερος σε έκταση και ο δεύτερος σε πληθυσμό και τουρισμό στην Π.Ε. Χανίων. 
  • Επιβεβαιώνεται και εμπλουτίζεται από τη συνεδρίαση του ΣΤΟ, η ανάγκη ενίσχυσης του εξοπλισμού και των μέσων πολιτικής προστασίας του Δήμου Πλατανιά, η οποία επιδιώκεται να ικανοποιηθεί από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα των ΟΧΕ του Ε.Π. “ΚΡΗΤΗ”, μέσω των απαιτούμενων ενεργειών της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.
  • Επιπλέον, αναδείχθηκε στη συνεδρίαση του ΣΤΟ, η ανάγκη προμήθειας και τοποθέτησης κατά την εκδήλωση πλημμυρικών και λοιπών εκτάκτων συμβάντων, φορητών πινακίδων σήμανσης για τη διακοπή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, η ανάγκη ενδιαίτησης των πυροσβεστών που περιπολούν στις ορεινές περιοχές και η διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης για το σκοπό αυτό, ανενεργών δημοτικών κτηρίων. Τέλος, αναδείχθηκε η συμβολή  των τεχνικών έργων που έχουν υλοποιηθεί από το Δήμο Πλατανιά στο παραλιακό του μέτωπο στον περιορισμό των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, καθώς και η σπουδαιότητα των μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας που έχουν ανατεθεί από το Δήμο Πλατανιά και βρίσκονται στη διαδικασία της εκπόνησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook