Δύο πανέμορφες πορείες θα πραγματοποιήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου (ΦΥΣΗ) την Κυριακή στις 16-2-2020.

Και οι δύο πορείες θα έχουν αφετηρία το χωριό Γωνιές Μαλεβιζίου και για 2:30 ώρες η πορεία θα είναι κοινή και μετά θα γίνει ο χωρισμός. Αναλυτικά το πρόγραμμα όπως το ανακοινώνει ο σύλλογος:

Α’ ΟΜΑΔΑ:

Γωνιές – Οροπέδιο Πενταχέρι – Οροπέδιο Λιβάδι Κρουσώνας

Η πορεία ξεκινάει από το χωριό Γωνιές(υψόμ.600μ).Στην αρχή από χωματόδρομο και στην συνέχεια συνδιασμός με μονοπάτια και ξανά χωματόδρομος, θα φθάσουμε στο οροπ.’Πενταχέρι'(υψόμ.1080μ).Στην συνέχεια από χωματόδρομο θα φθάσουμε στο οροπ.’Λιβάδι'(υψόμ.980μ).Εδώ θα είναι το λεωφορείο για μετάβαση σε ταβέρνα στον Κρουσώνα για φαγητό.
Ω.Π.  4  Β.Δ.  1

Όσοι επιθυμούν από το Λιβάδι μέσω ασφάλτου να προχωρήσουν μέχρι την ταβέρνα, (ακόμα 40′-50′ λεπτά) μπορούν να το κάνουν.

Β’ ΟΜΑΔΑ:

Κοινή πορεία μαζί με την Α΄ Ομάδα μέχρι το οροπέδιο Πενταχέρι. Στην συνέχεια από μονοπάτι θα φθάσουμε στην κορυφή ‘Βοσκερό’ (υψόμ.1160μ) εκεί που είναι οι ανεμογεννήτριες.

Στην συνέχεια από χωματόδρομο θα κατηφορίσουμε προς το ‘Λιβάδι’ και από μονοπάτι θα μπούμε στο Κρουσανιώτικο φαράγγι.Θα συνεχίσουμε στο πλάι του μέσα σε μονοπάτι(από το οποίο ανέβαιναν οι Μινωίτες στον Ψηλορείτη) και θα τερματίσουμε στην ταβέρνα πάνω από τον Κρουσώνα (υψόμ.730μ).

Ω.Π.  5:30  Β.Δ. 1+

Αρχηγός: Κοντάκης Στέλιος  τηλ: 6946195900
Αναχώρηση: 08:00

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook