Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και περιοδεία στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 10/2 κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακού συμβούλου Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Κρήτης. Στη συζήτηση κυριάρχησε η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Ηρακλείου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, από την κυβέρνηση της ΝΔ, σαν συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναδείχθηκε και στην συζήτηση αυτό που προβλέπεται είναι η παράδοση των πιο κερδοφόρων τομέων που διαθέτει το λιμάνι, όπως σταθμοί εμπορευματοκιβωτίων, κρουαζιέρα, εμπορικά τμήματα κ.ο.κ. Πιο συγκεκριμένα για το λιμάνι του Ηρακλείου προβλέπεται η παραχώρηση του τομέα της εμπορευματικής δραστηριότητας (διακίνηση φορτίων και εμπορευμάτων) και της κρουαζιέρας χωρίς να αποκλείεται μελλοντικά η παραχώρηση και άλλων τομέων που θα διαμορφωθούν ή θα αναβαθμιστούν με τη σχεδιαζόμενη «αναμόρφωση» του ΟΛΗ μέσω του λεγόμενου masterplan.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως η σχεδιαζόμενη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Ηρακλείου καμία σχέση δεν έχει με τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες για ασφαλείς, γρήγορες και φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ενώ ταυτόχρονα θα επιφέρει νέο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων στο λιμάνι. Επιπλέον, τόνισε πως τώρα χρειάζεται αποφασιστική απάντηση από το λαό του Ηρακλείου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. 

Στην συνέχεια το κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε στις υπηρεσίες του Λιμεναρχείου όπου και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις επερχόμενες αλλαγές που φέρνει η ΝΔ στη Βουλή με τον ”νέο” αντιασφαλιστικό νόμο, εφαρμόζοντας πλήρως και θωρακίζοντας τον νόμο Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε για ένταση της πάλης για δημόσια και δωρεάν καθολική ασφάλιση, στη βάση των σύγχρονων εργατικών και λαϊκών αναγκών. Για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook