Ήταν μια ημέρα ιδιαίτερα σημαντική για την σχολή, γιατί επιδιώκει να φέρει τους σπουδαστές σε επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο και την αγορά εργασίας των Χανίων.

Κύριος στόχος ήταν η ενημέρωση των σπουδαστών για τις επιχειρήσεις στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για ανεύρεση εργασίας, η εξοικείωση μέσα από mini συνεντεύξεις καθώς και η ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις της αγοράς.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από τους σπουδαστές των παρακάτω ειδικοτήτων:

• Στέλεχος Διοίκησης Και Οικονομίας
• Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων, Επιχειρήσεων & Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής – Υπηρεσία ορόφων – Εμπορευματογνωσία) 
• Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) 
• Τεχνικός Αισθητικής τέχνης και Μακιγιάζ 
• Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης
• Προπονητές Αθλημάτων
• Τεχνικός Αισθητικής Ποδολογίας

Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των φοιτητών και των εργαστηρίων που παράγεται στο ΔΙΕΚ Χανίων, αλλά και να ενημερώσουν τους σπουδαστές για τις νέες τάσεις και προοπτικές που διαγράφονται στην αγορά εργασίας.

Στην συνέχεια ακολούθησαν συναντήσεις υποψήφιων με εκπροσώπους επιχειρήσεων, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να διερευνήσουν προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας μαζί τους, είτε στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, είτε στο πλαίσιο κανονικής απασχόλησής τους στις επιχειρήσεις τους.

Οι επιχειρήσεις που έκαναν παρουσίαση ήταν εκπρόσωποι από τα Giannoulis Hotels, από τον όμιλο Grecotel, Geraniotis beach hotel, Theo hotel, και από το Al Hammam traditional baths.

Oι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην Ημέρα Καριέρας ήταν οι παρακάτω:

Tui blue Atlantica Kalliston resort, Giannoulis hotels & resorts, Blue dome, όμιλος Vantaris hotels, Atlantica Caldera beach hotel, Thalassa beach resort, Samaria hotel, Domes Noruz, Sea Crete hotels, Chrispy hotel, Kavos hotel, Theo hotel, Amalthia hotel, Althea village, Aloe boutique & suites hotel, Aquila hotels, Spilia village, Molos bay hotel, Georgioupolis beach hotel, Almyrida resort, Iolida beach hotel, Stephan village, Κυριακάκης travel και Al hammam.

Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ Χανίων είναι δωρεάν και διαρκεί 5 εξάμηνα εκ των οποίων στο τελευταίο εξάμηνο πραγματοποιείται η πρακτική άσκηση.

Η Διεύθυνση του Δημόσιου ΙΕΚ Χανίων, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τις επιχειρήσεις που παρευρέθηκαν στην Ημέρα Καριέρας και τον Δήμο Χανίων. 

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές του ΔΙΕΚ Χανίων αλλά και στους φοιτητές που βοήθησαν σε αυτήν την διοργάνωση. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook