Η υπόθεση του άδικου θανάτου του 29χρονου διανομέα φαγητού, Νίκου Πετράκη, ο οποίος χτυπήθηκε και εγκαταλείφθηκε στην άσφαλτο από νεαρό κτηνοτρόφο που οδηγούσε το αγροτικό του πατέρα του, έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί από μηδενική βάση καθώς ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αναίρεση της υπεράσπισης σε σχέση με νομικά ζητήματα που τέθηκαν.

Πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε καταδικάσει τον νεαρό κτηνοτρόφο σε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών, όμως η έφεσή του είχε αναστέλλουσα δύναμη με περιοριστικούς όρους και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Σε αντίθεση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης ο κατηγορούμενος είχε εμφανιστεί μετανιωμένος για την οδηγική του συμπεριφορά.

Το δικαστήριο τον  έκρινε ένοχο για την κατηγορία της θανατηφόρας διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας  και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών, στέλνοντάς τον στη φυλακή. Μία απόφαση που είχε προκαλέσει σφοδρή αναταραχή στην οικογένεια του κατηγορουμένου.

Κατηγορούμενος ήταν και ο πατέρας του νεαρού κτηνοτρόφου για ψευδορκία. Είχε εμφανιστεί στις Αρχές ως ο άνθρωπος που οδηγούσε το αγροτικό αυτοκίνητο, σε μία προσπάθεια να προστατεύσει το μοχανοπαίδι του.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Το τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2008, στην περιοχή του Κατσαμπά-στη διασταύρωση των λεωφόρων Ικάρου και Καζαντζίδη-και είχε συγκλονίσει την κοινωνία του Ηρακλείου για τον άδικο τρόπο που ένας νέος, άνθρωπος της βιοπάλης, έχασε τη ζωή του.

Όλα συνέβησαν λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 21ης Ιανουαρίου, όταν λιμενικοί που ήταν στημένοι στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου είδαν ένα αγροτικό όχημα με ρεθυμνιώτικες πινακίδες να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Προσέγγισαν το όχημα, στον κόμβο μπροστά από την κεντρική είσοδο του λιμανιού, και ζήτησαν από τον οδηγό να σταματήσει δεξιά για να τον ελέγξουν. Όπως είχε αναφερθεί τότε από τους λιμενικούς, ο οδηγός κατέβασε λίγο το φιμέ τζάμι, κάτι ψέλλισε και εν συνεχεία πάτησε γκάζι και απομακρύνθηκε. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, το αυτοκίνητο της Υπηρεσίας ακολούθησε το αγροτικό όχημα στην περιοχή που έχει αρμοδιότητα προκειμένου να σταματήσει τον νεαρό οδηγό.

Ο τελευταίος όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά συνέχισε την “τρελή” πορεία του. Όπως περιέγραφαν οι λιμενικοί, έστριψε επί της λεωφόρου Καζαντζίδη και με αυξημένη ταχύτητα παραβίασε τους ερυθρούς σηματοδότες,  πέφτοντας πάνω στον 29χρονο διανομέα που κινούνταν κανονικά επί της λεωφόρου Ικάρου. Αν και φορούσε κράνος, ο άτυχος Νίκος δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook