H 5μελής επιτροπή για τα αδέσποτα του Δήμου Κισσάμου συνεδρίασε στο γραφείο του Διοικητή του Τμήματος Χρήστου Χατζή .

Αιτία, η συμβολή της αστυνομίας στον περιορισμό της εγκατάλειψης και της παθητικής κακοποίησης των ζώων εν γένει .

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το Α.Τ Κισσάμου προχωράει σε ελέγχους ιδιωτικών ζώων αλλά σήμερα τέθηκε στην συζήτηση η αναγκαιότητα ο έλεγχος να επεκταθεί σε όλες τις περιοχές-χωριά του μεγάλου αυτού Δήμου αυτεπάγγελτα και αιφνιδιαστικά και όχι μόνο στην πόλη του Καστελίου .

Επίσης συζητήθηκε η περίπτωση να γίνει μία επικαιροποιημένη παρουσίαση της ελληνικής νομοθεσίας για τα ζώα στο ένστολο προσωπικό του Τμήματος και αναμένουμε την απόφασή του .

Η 5μελής επιτροπή του Δήμου Κισσάμου με τον Αντιδήμαρχο Προέδρό της Γιάννη Κελαιδή κάνει πράξη αυτό που θα έπρεπε να κάνουν οι 5μελείς όλων των Δήμων της χώρας , που σε συντριπτικό ποσοστό ασχολούνται με “επιθετικά ” ζώα και μόνο .

Εχει προσδώσει στο περιεχόμενο της 5μελούς ένα πολύμορφο χαρακτήρα σχεδιάζοντας δράσεις στα σχολεία , δράσεις ενημερωτικές , άνοιγμα του Δήμου στους φιλόζωους δημότες του ώστε να φιλοξενούν ανήμπορα ζώα , κίνητρα , συνεργασία με την Αστυνομία και φυσικά πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων σκύλων και γατιών ή θεραπεία άρρωστων και τραυματισμένων .

Όπως κλείνει το δελτίο τύπου: “Ο δρόμος βέβαια είναι μακρύς και δύσκολος αλλά η πορεία του Δήμου σωστή και πολιτισμένη .
Ευχαριστούμε θερμά τον πάντα φιλόξενο και ανοικτό σε δράσεις της Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Δήμο και τους φιλόζωους πολίτες Διοικητή του Α.Τ. Κισσάμου Χρήστο Χατζή “.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook