Εικόνες ντροπής απαθανάτισε με τον φωτογραφικό φακό μια κάτοικος της περιοχής Τάλως στο Ηράκλειο. 

Μια χωματερή με κάθε είδους απορρίμματα δίπλα στο “Τάλως Πλάζα”. Μια κατάσταση που προκαλεί ντροπή και παράλληλα οργή. Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων, η διανυχτέρευση στον χώρο οικογενειών ρομά έχει σαν αποτέλεμα να απορρίπτονται σκουπίδια κάθε λογής και ο τόπος να έχει μετατραπεί σε μίνι χωματερή.

Ακολουθεί το σχόλιο της κατοίκου και μέλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων

“Οι εικόνες που ανήρτησα δεν είναι εγκαταλελειμμένη αλάνα που κατέληξε αυτοσχέδια χωματερή. Είναι το πάρκινγκ στην είσοδο του «ΤΑΛΩΣ ΠΛΑΖΑ», ανάμεσα στο σχολικό συγκρότημα  «Τάλως» και την παραλιακή. Εκατοντάδες αυτοκίνητα παρκάρουν κάθε ημέρα , εκατοντάδες πολίτες και μαθητές  περπατάνε  εκεί και χιλιάδες αυτοκίνητα διανύουν ην παραλιακή. 

Προφανώς λοιπόν και δημοτικοί ή περιφερειακοί σύμβουλοι , η δημοτική αστυνομία και γενικά οι εκπρόσωποι των αρχών, πιθανόν και κάθε ημέρα περνούν από  ην περιοχή  Παθητικοί θεατές λοιπόν οι υπεύθυνοι  στη μετατροπή των χώρων της παραλιακής σε εστία μόλυνσης τη στιγμή που πάνω από χίλιοι μαθητές  «αερίζουν» τις   σχολικές  αίθουσες με παράθυρα  πάνω από τα παντός είδους σκουπίδια…  Τη στιγμή που η εικόνα της παραλιακής αποτυπώνεται στη μνήμη κάθε επισκέπτη της πόλη μας. 

Είναι κοινό μυστικό, ότι διανυχτερεύουν εκεί πολυμελείς οικογένειες τσιγγάνων σε κλούβες, αυτοσχέδια τροχόσπιτα με όλο τους το «Έχει». Στο εγκαταλελειμμένο πυρηνάδικο ικανοποιούν τις ανάγκες τους πλένονται και πλένουν τα ρούχα τους στο σιντριβάνι, απλώνουν τις μπουγάδες τους σε αυτοσχέδιες απλώστρες στα αλμυρίκια  Συχνά ο τοπικός τύπος αναφέρεται σε σαπουνάδες που αφρίζουν στα σιντριβάνια  Δε διακατέχομαι από κανένα είδος ρατσισμού.  Με όλο  το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, ζητώ  από τους υπεύθυνους  να τους υποδείξουν χώρο, που θα  διαθέτει απαραίτητες υποδομές για τις ανάγκες τους. Ο έλεγχος από τους  υπαλλήλους του Δήμου για την καθαριότητα προσωπικά δε θεωρώ ότι επιβάλλεται.

 Ας μη βιάζομε άλλο το Μεγάλο Κάστρο… Ας μη δηλητηριάζομε άλλο τα σωθικά του…

Σημ. Στις φωτογραφίες αποτύπωσα τους σωρούς των σκουπιδιών σε σακούλες, σκόρπια  παπούτσια, υπολείμματα τροφών και ποτών, σερβιέτες χρησιμοποιημένες ή πάμπερς (δεν επέμεινα να διακρίνω), παιδικά ρουχαλάκια και  ό,τι άλλο φανταστείτε.

Αγαπώ την πόλη μου. Με πονάει η πόλη μου

Καραταράκη Μαρία Φιλόλογος
Μέλος του ΔΣ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων 
Κάτοικος περιοχής ΤΑΛΩΣ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook