Το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Χανίων ανακοινώνει την έναρξη ενημερωτικού προγράμματος άσκησης, το οποίο απευθύνεται σε υπαλλήλους γραφείου.

Τα επαγγέλματα, στα οποία γίνεται χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, συνήθως μας οδηγούν σε λανθασμένη στάση του σώματος και επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Οι μυοσκελετικοί πόνοι είναι πολύ συχνοί σε άτομα, που κάνουν καθιστική ζωή και συνδέονται με πονοκεφάλους και κακή διάθεση. Οι υπάλληλοι γραφείου είναι απαραίτητο να εφαρμόζουν μικρά διαλείμματα και να ενσωματώσουν ήπιας μορφής ασκήσεις και διατάσεις, με σκοπό να περιορίσουν τα λανθασμένα κινητικά πρότυπα και τους χρόνιους πόνους.

Το πρόγραμμα, που θα εφαρμοστεί, έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και βασίζεται στο επιστημονικό έργο THEWS, το οποίο έχει αναπτυχθεί με τη συνεργασία 6 Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, υπό την αιγίδα προγράμματος Erasmus+. Περιλαμβάνει επισκέψεις σε γραφεία από πτυχιούχους γυμναστές, οι οποίοι θα διαθέσουν ενημερωτικό υλικό και θα επιδείξουν το πρωτόκολλο των ασκήσεων, καθώς θα υπάρχει και παρακολούθηση. Οι επισκέψεις θα ξεκινήσουν στα γραφεία του Δήμου Χανίων, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για την εφαρμογή του προγράμματος σε ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς κατόπιν ραντεβού.

Για πληροφορίες και αιτήσεις εφαρμογής του προγράμματος, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Αθλητισμού (Κλειστό Κλαδισού) και στο τηλ 28213-41795 και στο [email protected]. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Λίνα Ψούνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook