Ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιος Ράντος θα αντικαταστήσει την Κατερίνα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία εξελέγη από την Βουλή στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Δικαιοσύνης, επέλεξε για τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας τον μέχρι σήμερα αρχαιότερο Αντιπρόεδρό του, κ. Αθανάσιο Ράντο.

Χθες, η διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή είχε να επιλέξει τρεις από τους έξι αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας που προτάθηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα στο υπουργικό συμβούλιο.

Τους κκ Αθανάσιο Ράντο, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Δημήτριο Σκαλτσούνη και Μαίρη Σαρπ προέκρινε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, για το αξίωμα του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αντικαταστήσει την κ. Κατερίνα Αικ. Σακελλαροπούλου, η οποία εξελέγη από την Βουλή στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας και αναλαμβάνει τα καθήκοντά της στις 14 Μαρτίου.

Το βιογραφικό του νέου προέδρου του ΣτΕ Αθανάσιου Ράντου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1953.

Σπούδασε στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1976, με βαθμό «Άριστα». Έλαβε Μεταπτυχιακό της Νομικής, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Βρυξελλών, το 1990.

Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1978. Διορίστηκε Εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας, το 1979. Το 1984, προήχθη στον βαθμό του Παρέδρου του ΣτΕ, ενώ το 1996 τοποθετήθηκε Σύμβουλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Από το 2009, είναι Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Έχει διδάξει για πάνω από είκοσι χρόνια στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο) καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών και Μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής. Ήταν μέλος στην Συντακτική Επιτροπή της Επετηρίδας Δικαίου Προσφύγων και Αλλοδαπών της Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Από τον Μάιο του 2018 έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, διετέλεσε Προεδρεύων του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά την παραίτηση του Νικόλαου Σακελλαρίου. Στις 22 Ιανουαρίου 2020, ανέλαβε και πάλι Προεδρεύων του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, στο αξίωμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook