Για να πείσουν τα υποψήφια θύματα τους στέλνουν και φωτογραφία του τεχνικού με δήθεν στοιχεία του.

“Βροχή” πέφτουν και τις τελευταίες ημέρες, τα τηλεφωνήματα από αριθμούς κλήσης του εξωτερικού (0035….) με δήθεν τεχνικούς της Microsoft να ενημερώνουν τα υποψήφια θύματά τους πως  εντοπίστηκε κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή τους και να ζητούν την εγκατάσταση εφαρμογής για να μπορέσουν από μακριά να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή.

Υποτίθεται πως ο λόγος είναι να διορθώσουν το πρόβλημα, αλλά αυτό που θέλουν είναι – πράγματι – να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή ή στο smartphone και να «αρπάξουν» ότι προσωπικό δεδομένο βρουν και κυρίως κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών.

Μάλιστα, η απάτη έχει προχωρήσει σε πιο εξελιγμένο επίπεδο αφού οι δήθεν τεχνικοί, για να πείσουν τα υποψήφια θύματα τους στέλνουν πλέον και φωτογραφία του τεχνικού με υποτιθέμενα στοιχεία του, όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία…

Όπως καταγγέλθηκε στο Flashnews.gr, αυτός ο κύριος της φωτογραφίας πήρε τηλέφωνο έναν φίλο του καταγγέλοντος (από τα Χανιά) και του είπε οτι είναι από το service της microsoft και ότι το pc τou έχει κολλήσει 1050 ιούς!! Έπρεπε λοιπόν να το καθαρίσει εντελώς δωρεάν. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να του στείλουν ένα πρόγραμμα στο κινητό και στο λάπτοπ που θα κρατήσει 2 ώρες, αλλά να μην το πει πουθενά γιατί υπάρχουν  χάκερ.

Όπως μας ενημέρωσε ο καταγγέλλων, η διαδικασία υποκλοπής των στοιχείων του θύματος είχε ξεκινήσει αλλά, ευτυχώς, το υποψήφιο θύμα ρώτησε τον καταγγέλλοντα που γνώριζε την απάτη και πρόλαβε τα χειρότερα…

Μάλιστα, όταν μπλοκαρίστηκε η διαδικασία, οι δήθεν τεχνικοί τον πήραν τηλέφωνο για να δουν γιατί το έκλεισε, προσπαθώντας να τον πείσουν να το ξανατρέξει!

Η απάτη συνεχίζεται

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, τουλάχιστον στα Χανιά, υπάρχουν ήδη «θύματα» των απατεώνων που διαπίστωσαν πως αφαιρέθηκαν χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ένα υποψήφιο θύμα από τα Χανιά ήταν και της ιστορίας που προαναφέρθηκε…

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις – με τους κωδικούς των θυμάτων – έγινε μεταφορά χρηματικών ποσών από τους λογαριασμούς τους σε λογαριασμούς σε χώρες εκτός Ελλάδος.

Ο μόνος ουσιαστικός τρόπος αντίδρασης των πολιτών είναι να έχουν οπωσδήποτε τηλεφωνική συσκευή με αναγνώρισης κλήσης και όταν δουν κάποιους τηλεφωνικούς αριθμούς  που ξεκινούν από 0035… ή 0044 να μην σηκώσουν καν το τηλέφωνο.

Το Flashnews.gr και πριν λίγες μέρες, με αναλυτικό άρθρο είχε ενημερώσει τους αναγνώστες του για την απάτη που εξελίσσεται πλέον με την προβολή φωτογραφιών από τους δήθεν τεχνικούς της εταιρείας…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook