Eνδεικτικά, τρία από τα επενδυτικά σχέδια που έχουν ήδη λάβει το «πράσινο» φως

Πέρα από τις μεγάλες και εμβληματικές επενδύσεις που αναμένονται τα επόμενα χρόνια στην Κρήτη, όπως χαρακτηριστικά καθίσταται για παράδειγμα το Elounda Hills της Mirum Hellas, στην ελληνική μεγαλόνησο παρατηρείται γενικότερα ένα ισχυρό ρεύμα. Ένα ρεύμα τόσο ανακαινίσεων ή επέκτασης υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων, όσο εξίσου και δημιουργίας νέων καταλυμάτων.

Μόνο λίγες δεν είναι οι επενδύσεις που σταδιακά λοιπόν ωριμάζουν, με την Περιφέρεια Κρήτης να έχει πιάσει για τα καλά δουλειά από τις αρχές του 2020 και να εγκρίνει, σειρά σχεδίων σε καθεστώς ενισχύσεων. Παρακάτω θα παρουσιάσουμε, ενδεικτικά, τρία από τα επενδυτικά σχέδια που έχουν ήδη λάβει το «πράσινο» φως.

Ανακαίνιση του Elia Agia Marina 

Το πρώτο έργο, συγκεκριμένα, αφορά την επέκταση υπάρχουσας ξενοδοχειακής μονάδας υπό την επωνυμία Elia Agia Marina. Σε μία επένδυση κόστους 598.831,24 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την εταιρεία «ΚΡΗΤΟΔΟΜΗ Α.Ε.». Το ύψος της ενίσχυσης θα ανέλθει στο πόσο των 269.474,06 ευρώ και θα πραγματοποιηθεί, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, μέσω φορολογικής απαλλαγής.

Αναφορικά με την «ΚΡΗΤΟΔΟΜΗ Α.Ε.», να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μία εταιρεία με έδρα τα Χανιά, που δραστηριοποιείται στις κατασκευές, την εκπόνηση μελετών και την εμπορία υλικών. Έχει πραγματοποιήσει πλείστα έργα για μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, όντας μία από τις κυριότερες τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες της Κρήτης.

Η Hotelbrain και στην Κρήτη

Την ίδια στιγμή, η Hotelbrain που μας απασχόλησε πρόσφατα με τον εκσυγχρονισμό του Mr and Mrs White στην Τήνο, ετοιμάζεται να προχωρήσει επίσης στον εκσυγχρονισμό του πρώην Cretan Pearl και νυν 5άστερου Mr & Mrs White Crete Lounge Resort & Spa. Για την εν λόγω αναβάθμιση το κόστος ορίζεται στα 439.255,43 ευρώ, με την ενίσχυση να φτάνει μέσω φοροαπαλλαγής στο ποσό των 197.664,94 ευρώ.

Η Hotelbrain δεν σταματά την όλο και μεγαλύτερή της διείσδυση στην ξενοδοχειακή αγορά. Μην ξεχνάμε, ότι το φθινόπωρο του 2019 είχε γίνει γνωστή η επέκταση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας μέσω της θυγατρικής της, HotelKeys. Τότε, δηλαδή, που η Hotelbrain είχε αναλάβει έξι νέες ξενοδοχειακές μονάδες σε Πάρο, Ρέθυμνο, Νάξο, Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης, για καταλύματα συνολικής δυναμικότητας 522 κλινών.

Νέο ξενοδοχείο στη Γεωργιούπολη

Εκτός όμως από ανακαινίσεις, έχουμε και εξ’ αρχής κατασκευές νέων μονάδων. Ειδικότερα, προχωρά η δημιουργία ξενοδοχείου κατηγορίας 4 αστέρων, δυναμικότητας 18 κλινών, στη Γεωργιούπολη των Χανίων. Η περιοχή αυτή μαγνητίζει το ενδιαφέρον (και) των επενδυτών, καθώς πλησίον της βρίσκεται η «διάσημη» λίμνη Κουρνά, η μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού της Κρήτης, που κάθε καλοκαίρι γίνεται πόλος τουριστικής έλξης στο νησί.

Το ύψος της επένδυσης για το νέο αυτό κατάλυμα ορίζεται στις 781.574,15 ευρώ, με το ύψος της ενίσχυσης του επενδυτικού σχεδίου αντίστοιχα ν’ ανέρχεται στα 351.708,37 ευρώ.

bizness.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook