Ένας οραματικός στόχος για τον Παγκρήτιο Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών ξεκινά να υλοποιείται με την ανάθεση σε τοπικό ναυπηγείο της κατασκευής σκάφους τύπου RESCUE, το οποίο θα τεθεί στην υπηρεσία της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης (Ο.Ε.Δ) που έχει συστήσει ο Όμιλος. 

Οι σχετικές υπογραφές «έπεσαν» στις 12 Φεβρουαρίου του 2020 στα γραφεία του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ. στον Λιμένα Ηρακλείου, παρουσία των μελών του και σε πανηγυρικό κλίμα. «Αποτελεί μια ιστορική στιγμή για εμάς. Πρόκειται για την αίσια κατάληξη της πολυετούς επιδίωξης σύσσωμου του Ομίλου, των διοικήσεων και των μελών του, προκειμένου η Ο.Ε.Δ. να αποκτήσει τη μέγιστη επιχειρησιακή αυτοτέλεια και δεινότητα.» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ. Δημήτρης Γιαβρίδης. 

Το σκάφος άρτια εξοπλισμένο, με όλα τα απαραίτητα όργανα και συσκευές διάσωσης, θα είναι διαθέσιμο σε 24ωρη βάση 365 μέρες τον χρόνο σε πλωτή εξέδρα εντός του λιμένα Ηρακλείου.

Καθοριστική στην επίτευξη του στόχου ήταν η συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης και του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, η στήριξη του οποίου, επιβεβαιώνεται διαχρονικά σε κάθε ανάγκη του Ομίλου. 

Η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης

Ως μέλος της Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Παγκρήτιος Ο.Φ.Σ  έχει συστήσει την Ο.Ε.Δ από το 2006. Σήμερα απαρτίζεται από 15, τους πλέον έμπειρους κυβερνήτες του Ομίλου, οι οποίοι επιχειρούν εθελοντικά με τα σκάφη τους σε συνεργασία και υπό τον συντονισμό του Θαλάμου Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου. Η ομάδα έχει ήδη στο ενεργητικό της εμπλακεί με επιτυχία σε δεκάδες καταγεγραμμένα περιστατικά διάσωσης στη θάλασσα, λαμβάνοντας πολυπληθείς τιμητικές διακρίσεις από τις τοπικές αρχές. 
Διαρκής αναβάθμιση

Με γνώμονα πάντοτε τον εθελοντισμό και την αγάπη για τη θάλασσα, τον συνάνθρωπο που κινδυνεύει και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ο Παγκρήτιος Ο.Φ.Σ. και η Ο.Ε.Δ. δε θα σταματήσουν και μελλοντικά τις προσπάθειες αναβάθμισης των επιχειρησιακών μέσων που διαθέτουν και απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των θεμελιωδών αυτών σκοπών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook