Mία νέα άφιξη έρχεται στο online dating. Μετά το Tinder και το Bumble, το Facebook ζεσταίνει τις μηχανές του.

Καθώς το διαδικτυακό dating γίνεται η… νόρμα η άφιξη της αντίστοιχης εφαρμογής του Facebook αναμένεται να ταράξει τα νερά.

Ο Mark Zuckerberg έχει υποσχεθεί ότι η υπηρεσία είναι σχεδιασμένη «για την ανοικοδόμηση πραγματικά μακροχρόνιων σχέσεων».

Μία μέρα πριν τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου, το Facebook εξήγησε γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη την υπηρεσία dating. Oπως ενημέρωσε, η αρμόδια αρχή προστασίας δεδομένων της Ιρλανδίας προχώρησε σε επιθεώρηση των ευρωπαϊκών κεντρικών γραφείων του δικτύου τη Δευτέρα, για να συλλέξει πληροφορίες όσον αφορά την επίπτωση της εφαρμογής στην ιδιωτικότητα.

«Είναι σημαντικό να γίνει σωστά η κυκλοφορία του Facebook Dating και γι’ αυτό μας παίρνει λίγο χρόνο παραπάνω, για να βεβαιωθούμε ότι το προϊόν είναι έτοιμο για την ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε το Facebook.

Το Tinder κατέλαβε την κορυφαία θέση σε μια μελέτη που αφορούσε μια σειρά εφαρμογών, εξαιρουμένων των παιχνιδιών, πέρυσι, από την εταιρεία παροχής ειδικών δεδομένων AppAnnie, βγάζοντας $1,2 δισ. την περσινή χρονιά, σε μία παγκόσμια αγορά που αποτιμάται σε περίπου 2,2 δισ. δολάρια.

Τα συνοικέσια είναι μεγάλη business – και η σταδιακή ανάπτυξη του Facebook Dating θέτει προκλήσεις σε άλλες πλατφόρμες που θέλουν να βγάλουν χρήματα, φέρνοντας τα online lovebirds πιο κοντά…

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook