Απαγόρευσε σε 40 νομοθέτες να κοινωνήσουν στην ενορία του και να γίνουν ανάδοχοι

Ένας ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας στο Rhode Island των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι η έκτρωση είναι περισσότερο ειδεχθής από την παιδοφιλία.

Όπως αναφέρει το CNN, την περασμένη βδομάδα ο ιερέας Richard Bucci καταδίκασε τους νομοθέτες που υποστηρίζουν τη διάταξη για τις εκτρώσεις και είπε ότι πρέπει η εκκλησία να τους αρνηθεί τη μετάληψη.

Σε συνέχεια των δηλώσεών του, υποστήριξε ότι η έκτρωση είναι χειρότερη της παιδοφιλίας.

Σε συνέντευξή του στο WJAR, ο Bucci τόνισε ότι ενώ η κακοποίηση είναι μία «φρικτή πράξη», η σύγκριση μεταξύ της παιδοφιλίας και της έκτρωσης είναι άδικη, γιατί περισσότερα παιδιά έχουν σκοτωθεί από εκτρώσεις παρά από κακοποίηση.

«Δεν μιλάμε για κανένα άλλο ηθικό ζήτημα, όπου κάποιοι μπορεί να κάνουν σύγκριση μεταξύ της παιδεραστίας και της άμβλωσης. Λοιπόν, η παιδεραστία δεν σκοτώνει κανέναν ενώ η έκτρωση το κάνει» είπε ο ιερέας.

Ο Bucci μάλιστα δήλωσε ότι κανείς δεν πρέπει να εκπλήσσεται από τη θέση του: Η κατήχηση της Ρωμαϊκής Καθολικής Εκκλησίας έχει αυτή τη θέση για τη στιγμή της σύλληψης, ότι δηλαδή τα αγέννητα παιδιά έχουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο συγκεκριμένος ιερέας απαγόρευσε σε 40 νομοθέτες να κοινωνήσουν στην ενορία του και να γίνουν ανάδοχοι, επειδή υποστηρίζουν το νόμο για το δικαίωμα στις αμβλώσεις στις ΗΠΑ.

Η άμβλωση, σύμφωνα με τη Καθολική Εκκλησία, είναι «εντονότατα αντίθετη στον ηθικό νόμο». Το 2016 ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε άδεια επ’ αόριστον στους ιερείς να συγχωρούν τις αμβλώσεις, αν και παρέμεναν «σοβαρό αμάρτημα».

Μετά από αυτή του την δήλωση, ο ιερέας ανακάλεσε κατά κάποιο τρόπο και είπε ότι θα μπορούσε να εκφραστεί διαφορετικά όταν δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι «αντίθετα από την έκτρωση, η παιδεραστία δεν σκοτώνει κανέναν».

Ανέφερε πως γνωρίζει πολύ καλά ότι τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης υποφέρουν.

«Θα έπρεπε να είχα καταστήσει σαφές ότι το άτομο που έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση υποφέρει. Ιδιαίτερα ένα παιδί που εμπιστεύεται την πίστη, είτε πρόκειται για ιερέα, είτε για ραβίνο, για θείο είτε για γονέα. Αυτό είναι απόλυτο», τόνισε.

Όπως αναφέρει το USATODAY, o ιερέας έχει κατακριθεί από την κοινή γνώμη για την απόφαση να απαγορεύσει στους νομοθέτες του Ρόουντ Άιλαντ που υποστηρίζουν το νόμο για το δικαίωμα στις αμβλώσεις στις ΗΠΑ, να κοινωνήσουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook