Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, συνεχίζει τις Τετάρτες των Φιλολόγων Β΄ Κύκλος στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και ώρα 21:00.

Πρόκειται για επιμορφωτικές συναντήσεις που απευθύνονται σε φιλολόγους, εκπαιδευτικούς και ευρύτερα φίλους του λόγου. Μετά την εισήγηση θα ακολουθεί συζήτηση για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Η τρίτη συνάντηση του Β΄ Κύκλου (Τετάρτη 19-2-2020) με εισηγήτρια τη φιλόλογο  Σμαράγδη Γαλημιτάκη, καθηγήτρια στο ΣΔΕ Χανίων, έχει θέμα: «Τι γίνεται με την Τοπική Ιστορία;»

Οι σημαντικές αλλαγές των τελευταίων χρόνων στο μάθημα της Ιστορίας δε θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη την Τοπική Ιστορία. Τι προβλέπει ή δεν προβλέπει το ισχύον πλαίσιο για τη διδασκαλία της Τοπικής Ιστορίας σε Γυμνάσιο-Λύκειο; Με ποιους τρόπους ο εκπαιδευτικός των Χανίων, φιλόλογος και μη, μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μαθητών του για την ιστορία της περιοχής, της πόλης των Χανίων, παλιάς και νέας, και ευρύτερα για την Κρήτη; Τελικά η Τοπική Ιστορία είναι χαμένη υπόθεση;


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook