Μια ολιγόλεπτη, στην κυριολεξία, αλλαγή των καιρικών συνθηκών στάθηκε ικανή να καταστρέψει την παραγωγή ενός αγρότη στην Κίσαμο.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο γεωπόνος-ερευνητής, Κώστας Χαρτζουλάκης ένας ανεμοστρόβιλος στην περιοχή Βιγλιά της Κισάμου που παρουσιάστηκε το πρωί και για 10 -μόλις- λεπτά (!) στάθηκε ικανός να διαλύσει στην κυριολεξία τα θερμοκήπια και την παραγωγή του αγρότη.

Μάλιστα,όπως σημειώνει ο κ. Χαρτζουλάκης ο ανεμοστρόβιλο έκανε την εμφάνισή του, τη στιγμή που οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, ενώ απορεί αν θα αποζημιωθεί.

Στην ανάρτησή του μάλιστα ο Κώστας Χαρτζουλάκης σημειώνει:

Θα αποζημιωθεί;

Μέσα σε 10' γύρω στις 7 το πρωϊ, όταν στην ευρύτερη περιοχή ήταν άπνοια, ανεμοστρόβιλος στα Βιγλιά κατέστρεψε την προσπάθεια και την παραγωγή του αγρότη. Η απογοήτευση για το μόχθο του και τις δαπάνες που έγιναν είναι μεγάλη.
Θα σταθεί η πολιτεία στο πλευρό του για να μπορέσει να συνεχίσει να παράγει; Να γιατί πρέπει να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση του αγρότη. Και η χώρα που δεν στηρίζει την αγροτική παραγωγή, η ιστορία δείχνει ότι δεν έχει μέλλον.