Λόγω της μεγάλης συμμετοχής μαθητών οι εξέτάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Τεράστια ήταν η συμμετοχή μαθητών από τα Χανιά στις σημερινές εξετάσεις της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με την ονομασία “Πυθαγόρας”. Μάλιστα, λόγω της μεγάλης συμμετοχής μαθητών οι εξέτάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πολυτεχνείο Κρήτης και σε αίθουσες και αμφιθέατρα του Ιδρύματος, με τη συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού (από Β’ τάξη έως ΣΤ’) και του Γυμνασίου (όλων των τάξεων).

Οι γονείς μάλιστα, που συνόδευσαν τα παιδιά στο Πολυτεχνείο Κρήτης έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και γέμισαν τους χώρους έξω από τις τάξεις, αναμένοντας τα παιδιά τους, να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους.

Οι εξετάσεις

Τα θέματα περιέχουν 25 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, είναι επικεντρωμένα στην Ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα και συνδέονται άμεσα με τα αναλυτικά προγράμματα, καθώς και τα σχολικά βιβλία των Μαθηματικών. Η αντίστοιχη θεωρία που απαιτείται είναι αναρτημένη στην
ιστοσελίδα της ΕΜΕ http://www.hms.gr/pythagoras/index1.html και μπορεί ο κάθε μαθητής να την κατεβάσει και να την έχει μαζί την ημέρα του διαγωνισμού.

Επίσης στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ http://www.hms.gr/pythagoras/pdf/YLIKO_EXETASHS.pdf είναι αναρτημένη η ύλη στην οποία
εξετάζεται ο μαθητής κάθε τάξης.

Βαθμολογία
Κάθε σωστή απάντηση βαθμολογείται με 4 μονάδες (άριστα είναι το 4·25 = 100). Δεν υπάρχει αρνητική βαθμολόγηση για τις λάθος απαντήσεις ή για τη μη απάντηση. Τάξεις που καλύπτει ο διαγωνισμός.
Ο διαγωνισμός περιλάμβανε 6 ομάδες θεμάτων οι οποίες καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (από Β΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου). Η 1η ομάδα καλύπτει την τάξη Β΄ Δημοτικού, η 2η τις τάξεις Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού, η 3η τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, η 4η
την Α΄ Γυμνασίου, η 5η τη Β΄ Γυμνασίου και η 6η την Γ΄ Γυμνασίου.

Βράβευση
Η ΕΜΕ σε ειδική τελετή θα βραβεύει τους μαθητές που διακρίνονται στον διαγωνισμό. Το ποσοστό των βραβευθέντων είναι το ίδιο για κάθε τάξη στο ίδιο εξεταστικό κέντρο (περίπου 20%). Εάν οι μαθητές προέρχονται από ’’ξένα’’ σχολεία (εξωτερικοί μαθητές που δεν ανήκουν στο σχολείο στο οποίο λειτουργεί το εξεταστικό κέντρο) θα μάθουν εάν έχουν διακριθεί μόνο από την ιστοσελίδα του ΠΥΘΑΓΟΡΑ, από την οποία θα μάθουν και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αφορά τον διαγωνισμό.

(εξωτερική φώτο: Νίκος Βακάκης)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook