Σχέδιο αναμόρφωσης του ΕΛΓΑ μέχρι τον Ιούνιο δεσμεύθηκε να παρουσιάσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης αναφέροντας πως ο οργανισμός «μπαίνει μέσα» κατά 60-70 εκατομμύρια τον χρόνο, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», η λύση που αναζητείται είναι η συνεργασία του δημόσιου τομέα με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, με τρόπο όμως που να μην επιβαρύνει τους καλλιεργητές ούτε τα κρατικά ταμεία.

Παράλληλα, ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι υπάρχει αίτημα προς το οικονομικό επιτελείο για μείωση του ΦΠΑ σε γεωργικά μηχανήματα και εφόδια, όπως τα λιπάσματα, ενώ σε ότι αφορά το αγροτικό πετρέλαιο, ο κ. Βορίδης είπε ότι το θέμα έχει συζητηθεί με τον Πρωθυπουργό, στην κατεύθυνση ότι υπάρχει ανάγκη να εξευρεθεί μόνιμος δημοσιονομικός χώρος, προκειμένου να υπάρξει μείωση της φορολόγησης στο εν λόγω πεδίο.

Ταυτοχρόνως, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι γίνεται σειρά ενεργειών για την αντιμετώπιση των χαμηλών τιμών στην αγορά του ελαιόλαδου.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα, με σειρά ενεργειών και με την εμπλοκή μεταξύ άλλων, της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων, έχουν εξευρεθεί πόροι ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, με μόχλευση, για την στήριξη του αγροτικού τομέα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook