Νέος διάλογος με τους νησιώτες.

Ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι μπαίνουν στο «ψυγείο» οι επιτάξεις ακινήτων και εκτάσεων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος μέχρι την Παρασκευή.

Όπως είπε ο υπουργός στην ΕΡΤ, οι επιτάξεις «παγώνουν» μέχρι και την Δευτέρα, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με τους φορείς των νησιών έως την Παρασκευή.

Ο Υπουργός έκανε δεκτή την πρόταση του Περιφερειάρχη να παγώσει η επίταξη των εκτάσεων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για τη δημιουργία κλειστών δομών μεταναστών. Το αίτημα του Περιφερειάρχη έγινε δεκτό από τον Υπουργό.

Την Πέμπτη 20/02/2020  ο Περιφερειάρχης θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες και θα έχει συνάντηση με τους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.

Την Παρασκευή 21/02/2020  ο Υπουργός Μετανάστευσης θα περιμένει τις νέες προτάσεις από τον Περιφερειάρχη.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Κολλάρος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε ότι θα προσφύγουν στο ΣτΕ για να σταματήσει η επίταξη των ακινήτων ώστε να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα για μετανάστες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook