Έλλειψη προσωπικού καθαριότητας αλλά και στρεβλή νοοτροπία όσων χρησιμοποιούν τους χώρους άθλησης αναφέρει ο δήμος Χανίων ως αιτία της ελλιπούς καθαριότητας και της βρομιάς που συναντά κάποιος στα αποδυτήρια κάποιων αθλητικών δομών.

Με αφορμή την κριτική που άσκησε ο προπονητής της Σπάθας Βαγγέλης Αγγελάκης για την κατάσταση που αντίκρισε η ομάδα στο γήπεδο της Μοναχής Ελιάς και την οποία δημοσίευσε το Flashnews.gr, το γραφείο αθλητισμού του δήμου Χανίων, προχώρησε σήμερα στις εξής διευκρινίσεις:

"Από το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Χανίων διευκρινίζεται ότι για τα εννέα γήπεδα ποδοσφαίρου, τα τέσσερα κλειστά γήπεδα και τα τέσσερα γυμναστήρια οργάνων, που διαχειρίζεται το Γραφείο, το μόνιμο προσωπικό καθαριότητας αποτελείται από δύο άτομα, ενώ απασχολούνται ακόμη τρία άτομα, μέσω γραφείου εργολαβίας. Επίσης για το σύνολο των γηπέδων απασχολούνται έξι μόνιμοι υπάλληλοι φύλαξης.

Για τις δύσκολες αυτές συνθήκες, έχουν ενημερωθεί τα αθλητικά σωματεία, τα οποία κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων. Ειδικότερα για τα γήπεδα ποδοσφαίρου στη Μοναχή Ελιά έχει πραγματοποιηθεί γραπτή σύσταση στις ομάδες, διότι έχει δημιουργηθεί επανειλημμένα θέμα στο παρελθόν.

Επισημαίνεται επίσης ότι το κόστος χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και των αιθουσών είναι 0.10 € την ώρα, κόστος το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα συντήρησης, όπως και πρόσληψης προσωπικού. Η χρήση των γηπέδων είναι ολοήμερη όπως και το Σαββατοκύριακο που διεξάγονται αγώνες.

Ενδεικτικό είναι δε το πρόσφατο παράδειγμα από τον αγώνα Καλαθοσφαίρισης Α1, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Κλαδισού, όπου η ομάδα του Κολοσσού Ρόδου, όταν τελείωσε ο αγώνας, μάζεψε όλα τα μπουκάλια από τον πάγκο και άφησε το γήπεδο σε άριστη κατάσταση. Η νοοτροπία αυτή μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τους μικρούς αθλητές, οι οποίοι πρώτα από όλα θα πρέπει να μάθουν να σέβονται τους χώρους, που αθλούνται."