Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες «έχει λίγες ελπίδες, δυστυχώς, να ζήσει περισσότερο από δυο χρόνια», δήλωσε ο πρώην χειρουργός γιατρός του Σαλβαδόρ Ναβαρέτε σε συνέντευξή του την Κυριακή σε εφημερίδα του Μεξικού. «Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε πολλές ελπίδες ότι η θεραπεία του θα είναι απολύτως αποτελεσματική», πρόσθεσε. Ο δόκτωρ Ναβαρέτε ήταν ο προσωπικός γιατρός του Τσάβες από το 2002 μέχρι πρόσφατα.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε κατά σύμπτωση την ίδια ήμερα που ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναχώρησε για την Κούβα, για εξετάσεις και συνέχιση της χημειοθεραπείας του. Από το αεροδρόμιο, σε μήνυμα του προς τον λαό της Βενεζουέλας, δήλωσε ότι η κατάσταση της υγειάς του βελτιώνεται. «Δόξα τω Θεό, είμαι ζωντανός, όρθιος και αισιόδοξος» ανέφερε.

Τον Ιούνιο ο 57χρονος Τσάβες, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν εμπιστεύεται άλλους γιατρούς εκτός από της Κούβας, έκανε δυο εγχειρήσεις στην Αβάνα. Μια απόξυση νεφρών και μια για αφαίρεση κακοήθους όγκου στα έντερα. Οι γιατροί που τον εγχείρησαν και τον παρακολουθούν βεβαιώνουν ότι «εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι» σύμφωνα με αμερικανικές πηγές.

Οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα, με απόφαση του ίδιου του Τσάβες, θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο, οκτώ μήνες νωρίτερα από ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook