Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν εργαζόμενοι και σωματεία στο Ηράκλειο αλλά και στα Χανιά με αφορμή την 24ωρη απεργία για το ασφαλιστικό.

Δύο κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, όσο και από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ αλλά και από το ΠΑΜΕ.

Οι δύο πορείες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11.00 το πρωί όπου η οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ ήταν συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ εκείνη του Εργατικού  Κέντρου Ηρακλείου ξεκίνησε από τα γραφεία στην Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16), την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης καθώς και δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Και στα Χανιά όμως αρκετά μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στις απεργιακές κινητοποιήσεις που αφορούσαν το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και έλαβαν χώρα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο συζητείται στη Βουλή.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Χανίων,  η ΕΛΜΕ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων και σωματεία εργαζομένων. 

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook