Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στο Δήμο Γόρτυνας καθώς και  την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών της ευρύτερης περιοχής.

Αναλυτικά το κείμενο της  ερώτησης έχει ως εξής:

«Ολοένα και αυξάνουν οι διαμαρτυρίες των πολιτών, των τοπικών και κοινωνικών φορέων και των αιρετών,  αφού  ο δήμος Γόρτυνας δεν έχει αστυνομικό τμήμα και είναι εκτιθέμενος σε κάθε είδους παραβατικότητα.

Επιπλέον, όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Γόρτυνας από απλές μέχρι σύνθετες υποθέσεις ταλαιπωρούνται, αφού αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε άλλα αστυνομικά τμήματα εκτός του Δήμου τους.

Η αποδυνάμωση της αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου έχει ως αποτέλεσμα την έξαρση της παραβατικότητας και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών δηλώνουν προβληματισμένοι για τα έντονα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, η ανεξέλεγκτη κατάσταση με τα φαινόμενα παραβατικότητας απετέλεσε εχθές και αντικείμενο συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου. 

Επειδή το σχέδιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ στον Νομό Ηρακλείου, όπως είχαμε επισημάνει, δεν περιελάμβανε την απαιτούμενη κοινωνική διαβούλευση αλλά ούτε  τα εγκληματολογικά δεδομένα κάθε περιοχής, ούτε τα ιδιαίτερα και πληθυσμιακά δεδομένα, το οδικό δίκτυο, τις χιλιομετρικές αποστάσεις και τις ουδετερότητες καθώς και τις  λοιπές τοπικές ιδιομορφίες και επειδή το σχέδιο αναδιοργάνωσης αύξησε τη γραφειοκρατία εις βάρος της επιχειρησιακής δράσης.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να αντιμετωπιστούν τα έντονα  φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρούνται τελευταία στον Δήμο Γόρτυνας, με την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών της ευρύτερης περιοχής;

-Προτίθεστε να εξετάσετε την πρόταση του Δήμου Γόρτυνας και όλα τα δεδομένα προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα Αστυνομικό Τμήμα στο Δήμο Γόρτυνας;».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook