Δημοσίευσε βίντεο ερωτικού περιεχομένου με πρωταγωνιστή έναν πολιτικό
   
Οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν δίωξη σήμερα στην Αλεξάντρα ντε Ταντέο, τη σύντροφο του Ρώσου ακτιβιστή Πιοτρ Παβλένσκι, ο οποίος δημοσιοποίησε ένα βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου όπου εμφανιζόταν ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος του Παρισιού Μπενζαμέν Γκριβό.

Η 29χρονη γυναίκα ήταν η παραλήπτρια των πορνογραφικών εικόνων και κατηγορείται για «παραβίαση της ιδιωτικής ζωής» και «δημοσίευση, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ενδιαφερόμενου, ενός βίντεο που περιέχει ήχο ή εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου που ελήφθησαν με ή χωρίς τη συγκατάθεσή του», σύμφωνα με μια δικαστική πηγή.

«Ήταν η παραλήπτρια, το παραδέχεται χωρίς αντιρρήσεις. Φύλαξε (το υλικό) όχι για να το αναρτήσει σε κάποιον ιστότοπο, το φύλαξε για το να το φυλάξει», ισχυρίστηκε η δικηγόρος της, η Νοεμί Σαϊντί-Κοτιέρ.

Η εισαγγελία απαγόρευσε στην ντε Ταντέο να επικοινωνήσει με τον σύντροφό της, εξήγησε η δικηγόρος. «Η θέση της είναι σαφής. Δεν είχε την πρωτοβουλία της δημοσίευσης των εικόνων αυτών, αμφισβητεί την εμπλοκή της σε αυτό. Για τα υπόλοιπα, στηρίζει πλήρως τον φίλο της», πρόσθεσε.

Την Παρασκευή, 48 ώρες αφότου αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο τα επίμαχα βίντεο, ο Γκριβό αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της θέσης του δημάρχου του Παρισιού.

Ο Πιοτρ Παβλένσκι, ο Ρώσος ακτιβιστής-καλλιτέχνης επρόκειτο επίσης να δώσει κατάθεση σήμερα για την ίδια υπόθεση. Έχει συλληφθεί για άλλη υπόθεση, για έναν καβγά που έγινε στις 31 Δεκεμβρίου σε διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου τραυματίστηκαν δύο άτομα από μαχαίρι που φέρεται ότι κρατούσε εκείνος. Για αυτήν την υπόθεση η εισαγγελία έχει ζητήσει την προφυλάκισή του.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook