Με στόχο να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο και, υπό τη λαϊκή πίεση, να έρθει και η πτώση της κυβέρνησης, το ΚΚΕ καλεί να μετατραπούν σε «λαϊκό ποτάμι» οι διαδηλώσεις της Τετάρτης, η περικύκλωση και ο αποκλεισμός της Βουλής την Πέμπτη. Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα απηύθυνε έκκληση στον ελληνικό λαό να κινητοποιηθεί για να απορριφθεί «το πιο βάρβαρο πολυνομοσχέδιο» από τις αρχές του εικοστού αιώνα μέχρι σήμερα.

Όπως επεσήμανε η κυρία Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας, η περικύκλωση και ο αποκλεισμός της Βουλής που έχει αποφασισθεί από τα συνδικάτα και στηρίζει το ΚΚΕ «δεν έχει καμιά σχέση με την παρεμπόδιση των βουλευτών να μπουν στη Βουλή».

Έχει, όπως είπε, ένα και μοναδικό σκοπό: «Όσο γίνεται περισσότεροι βουλευτές να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. Αυτό μας ενδιαφέρει. Γιατί αν ψηφιστεί αυτό θα έρθουν εύκολα και άλλα. Γιατί θα υπάρχει λαϊκή απογοήτευση, την οποία εμείς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να την ενισχύσουμε. Αυτός είναι ο ρόλος του αποκλεισμού της Βουλής. Να προκύψει ένα πλειοψηφικό -όσο γίνεται περισσότερο- «ΟΧΙ». Και τότε η πτώση της κυβέρνησης θα έρθει κάτω από τη λαϊκή πίεση».

Η περικύκλωση και ο αποκλεισμός της Βουλής έχει αποφασιστεί από συνδικάτα, κατά το διήμερο της πανεργατικής γενικής απεργίας στις 19 και 20 Οκτωβρίου. Είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΜΕ προχωρά σε τέτοιου είδους κινητοποίηση, καλώντας την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11 το πρωί και πορεία στη Βουλή ενώ την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου σωματεία και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουν καλώντας «οργανωμένα, συντονισμένα» σε περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές, με προσυγκεντρώσεις στις 9.00 το πρωί στην Παλαιά Βουλή, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Σίνα, και στο Πολεμικό Μουσείο.

in.gr