Απόλυτη είναι η ικανοποίηση στα Χανιά για τους ρυθμούς με τους οποίους τρέχει το «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑΛ».

Εισιτήριο για την αγορά εργασίας με στόχο την απόκτηση προϋπηρεσίας ή την κατοχύρωση και παραμονή σε μια επαγγελματική θέση, έχει δώσει σε εκατοντάδες μέχρι στιγμής αποφοίτους του ΕΠΑΛ, το πρόγραμμα «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑΛ».

Οι μαθητευόμενοι πληρώνονται κανονικά και λαμβάνουν κανονικά ημερομίσθια με ένσημα και ασφάλιση. Μετά το πέρας της μαθητείας οι συμμετέχοντες έχουν αποκτήσει ως εφόδιο προϋπηρεσία ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις μετά τη λήξη του προγράμματος κρατούν στη δουλειά τους συμμετέχοντες με κανονική πρόσληψη.

Η Ελλάδα έχει λάβει ευρωπαϊκή διάκριση για τον θεσμό της μαθητείας όπως αυτός λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια. Τα Χανιά έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό καθώς το πρόγραμμα σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, Στέλιο Ζερβάκη λειτουργεί στον νομό πολύ καλά και με υψηλή ανταπόκριση. Τα τρία τελευταία χρόνια στις προσφερόμενες θέσεις εργασίες για τους μαθητές του προγράμματος τα Χανιά ήταν πρώτα, συμπλήρωσε ο κ. Ζερβάκης. 

Όπως ανέφερε η Υπεύθυνη του Γραφείου Υποστήριξης Μαθητείας, Μαρία Τρίκκα, Στα Χανιά λειτουργούν 12 τμήματα στα οποία οι αιτήσεις φέτος αυξήθηκαν κατά 23,8%. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρθηκαν 95 θέσεις στον ιδιωτικό τομέα και 148 στον δημόσιο.

Δείτε αναλυτικά όλες τις χρήσιμες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της μαθητείας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook