Μπορεί η Εθνική να μην εντυπωσίασε στο σημερινό φιλικό απέναντι στον Καναδά που έγινε στο «AEL FC ARENA», ωστόσο άφησε ελπίδες καθώς ήταν ανανεωμένη, με καινούργια στοιχεία αλά Σάντος και βέβαια πήρε και τη νίκη μ’ ένα υπέροχο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη και πλέον πάει με άλλο αέρα στον εκτός έδρας αγώνα των προκριματικών του Euro 2012 με την Μάλτα στις 26 Μαρτίου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε χρησιμοποιώντας το 4-3-3, βάζοντας τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Τοροσίδη, Τζαβέλλα, Παπασταθόπουλο και Μόρα στην άμυνα. Πιο μπροστά, στη μεσαία γραμμή είχε τους  Κατσουράνη, Καραγκούνης και Νίνη και στην επίθεση τους Σαλπιγγίδη, Φετφατζίδη και Λυμπερόπουλο.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική δεν έπεισε. Ήταν φανερό πως η ομοιογένεια έλειπε σε μεγάλο βαθμό που είχε σαν αποτέλεσμα οι διεθνείς να μην μπορούν να βρουν ρυθμό.

Ουσιαστικά η πρώτη φάση έγινε στο 24’ με τον Τοροσίδη και ένα λεπτό αργότερα με τον Λυμπερόπουλο. Οι εσωτερικές αλλαγές του Σάντος δεν έφεραν αποτέλεσμα, με την πρώτη καλή ομαδική ενέργεια να έρχεται στο 44’ και να καταλήγει στην ευκαιρία του Σαλπιγγίδη. Από την άλλη πλευρά, ο Καναδάς προσπάθησε, μετά το 20’, να ισορροπήσει, επισκέφτηκε τα καρέ του Σηφάκη και είχε δύο καλές στιγμές με Τζάκσον (15’) και Σίμσον (32’).

Καλύτερη στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική ήταν σαφέστατα πιο βελτιωμένη, όταν βέβαια ο Σάντος αποφάσισε να γυρίσει το σύστημα σε 4-4-2. Οι διεθνείς ήταν πιο κεφάτοι και ορεξάτοι, με πρώτο τον Φετφατζίδη και άρχισε πλέον να έχει καλύτερη ανάπτυξη και να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Μήτρογλου (47’, 56’), Νίνης (48’) και Τζαβέλλας (59’) απείλησαν, πριν γίνει το 1-0 με το Φετφατζίδη.

Ελλάδα: Σηφάκης (46\’ Χαλκιάς), Τοροσίδης (46\’ Βύντρα), Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Κατσουράνης (46\’ Καφές), Καραγκούνης, Νίνης, Σαλπιγγίδης (46\’ Μήτρογλου, 69\’ Γεωργιάδης), Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος (61\’ Κονέ).

Καναδάς: Μπόργιαν, Πίτερς, Καν, Γιάνκοβιτς, Τζόνσον (82\’ Πασέκο), Τζάκσον (65\’ Εντγκαρ), Στρέιθ, Χάτσινσον, Ντε Ροσάριο, Σίμπσον (78\’ Ρίκετς), Όσεαν (46\’ Φρεντ).



Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook