Έντονα δυσαρεστημένος, με ευθείες βολές, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά του μέλους της ΠΕΔ και της επιτροπής Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Χαράλαμπου Κουκιανάκη για τη χτεσινή απόφαση για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ.

Η προσφυγή της εταιρείας «Κρητικά Ακίνητα» στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και στην Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν.3463/2006, με την οποία ζητούσε την ακύρωση της τελευταίας απόφασης του δημοτικού συμβουλίου είναι θετική στο αίτημα της εταιρείας και αυτό το ζήτημα συζητήθηκε, εν μέσω εντάσεων και εκτός ημερησίας διάταξης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (19/2).

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης αφού τόνισε ότι, "δεν υπάρχει καθαρογραμμένη η απόφαση. Τα Κρητικά Ακίνητα αιτούνταν όχι την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά της αποκεντρωμένης διοίκησης και αυτό πέρασε", στηρίζοντας την άποψή του βάσει των όσων ενημερώθηκε από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων (και εν προκειμένω του νομικού συμβούλου του Δήμου Χανίων κ. Περράκη), έριξε ευθείες "βολές" κατά του Δημάρχου Αποκορώνου, μέλους του ΠΕΔ Κρήτης και της συγκεκριμένης Επιτροπής του άρθρου 152, Χαράλαμπου Κουκιανάκη ότι ουδέποτε τον ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη απόφαση.

"Δεν σήκωνε ούτε τα τηλέφωνα"!

"Είναι ανήκουστο να μην ενημερωθώ από τον κ. Κουκιανάκη. Δεν σήκωνε ούτε τα τηλέφωνα! Σε κάθε περίπτωση η εκπροσώπηση και παρουσία του Δημάρχου στην ΠΕΔ είναι να μεταφέρεται η άποψη των Δημοτικών Συμβουλίων. Ο ρόλος που ανέλαβε ο κ. Κουκιανάκης δεν επιτελέστηκε. Αυτό που έκανε είναι αντιδεοντολικό και εκτός κάθε λογικής ενός πολιτικού οργάνου. Εξέφρασα τη δυσφορία μου προς τον πρόεδρο της ΠΕΔ Γιάννη Κουράκη και ζήτησα την εξαίρεση του κ. Κουκιανάκη από τη συγκεκριμένη επιτροπή". επεσήμανε ο κ. Σημανδηράκης, ο οποίος προσέθεσε:

Σημανδηράκης: Δεν πλήττεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (της 25ης Σεπτεμβρίου 2019) για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ

"Ο Δήμος Χανίων δεν κάνει τον δικαστή. Αξιολογείται ο πας είς που εκπροσωπεί πολίτες και κρίνεται. Πρόκειται για τελείως λαθεμένη στάση. Από εκτιμήσεις της νομικής υπηρεσίας, έφκριτων νομικών και σε επικοινωνία με την αποκεντρωμένη διοίκηση, γνωρίζουμε ότι η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ παραμένει σε ισχύ. Χτες είχαμε ήττες άλλου επιπέδου. Στρεβλώσεις ετών που δείχνουν ότι δεν λαμβάνονται υπόψη τα συμφέροντα των πολιτών" ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο τέλος της διαδικασίας θα έχουμε αίσια έκβαση,