Ενας από τους μεγαλύτερους θρύλους της ελληνικής υδατοσφαίρισης ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον ΝΟ Χανίων.

Μετά το ντεμπούτο του στον πάγκο του ΠΑΟΚ δήλωσε τα εξής: «Προφανώς δεν είμαι ευχαριστημένος, κανείς προπονητής όταν χάνει δεν είναι ικανοποιημένος, απλά είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών, παρόλο που έγιναν κάποια λάθη σε κρίσιμα σημεία. Νομίζω ότι ήταν μια πάρα πολύ ωραία αναμέτρηση, με δύο ομάδες που έπαιξαν πολύ δυνατά. Τα Χανιά το ξέραμε από την αρχή ότι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα, τον κόσμο, ο προπονητής δίνει πάντα ώθηση, είναι μια πολύ σκληροτράχηλη ομάδα, με τρομερή ιστορία και σεβαστή. Εμείς προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε στο σκληρό παιχνίδι, όχι όμως, προς Θεού, αντιαθλητικό, των Χανίων και σε πολύ κρίσιμα σημεία, εκεί που πλησιάζαμε στο σκορ, κάναμε κάποια λαθάκια, τα οποία δυστυχώς δε μας έδωσαν το δικαίωμα να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω από την ήττα.

Επειδή από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος σαν άνθρωπος, θα πω στα παιδιά να μη σκύψουν το κεφάλι. Ακολουθούν τα επόμενα παιχνίδια, έχουμε ακόμη έξι αγωνιστικές, όπου καλούμαστε να κυνηγήσουμε τα περισσότερα δυνατά θετικά αποτελέσματα ούτως ώστε να προσπαθήσουμε ν’ αποφύγουμε τη διαδικασία των πλέι άουτ. Δεν θέλω να σκέφτομαι τα πλέι άουτ, αλλά το επόμενο παιχνίδι. Εχουμε δύο υπερβολικά δύσκολα παιχνίδια στην έδρα μας μέσα σε δύο μέρες με Υδραϊκό και Ολυμπιακό, θα κάνουμε το παιχνίδι μας, ο Θεός είναι μεγάλος, αν έχουμε τύχη, ποτέ κανείς δεν ξέρει τίποτα… Κανείς πριν ξεκινήσει ένα ματς, δεν κατεβαίνει για να χάσει».

Για το ωραίο στιγμιότυπο με τον Ηλία Μαχαίρα μετά από το τέλος του αγώνα: «Εννοείται ότι υπάρχει μια απίστευτη φιλία και αυτά είναι τα ωραία του αθλήματος. Στο χώρο της πισίνας είμαστε όλοι μια παρέα. Με τον Ηλία υπάρχει ένας μεγάλος αλληλοσεβασμός, εκτιμώ απίστευτα τη δουλειά που κάνει όλα αυτά τα χρόνια και από ‘κει και πέρα, εννοείται, ανταλλάξαμε τις ευχές μας. Μακάρι και οι δύο ομάδες και τα Χανιά και ο ΠΑΟΚ να αποφύγουν τη διαδικασία των πλέι άουτ».