Συνάντηση γνωριμίας, πραγματοποίησε η νέα διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕΚ, απόψε το βράδυ, στο Νεώριο Μόρο, σε μία όμορφη ατμόσφαιρα με χαλαρή διάθεση.

Στην εκδήλωση περευρέθηκαν δημοσιογράφοι των Χανίων, ο περιφερειάρχης Κρήτης, δήμαρχοι των δήμων του νομού Χανίων, καθώς και φορείς της πόλης, προκειμένου να γνωριστούν με το νέο διοικητικό συμβούλιο και να ανταλλάξουν απόψεις. 

Η Σοφία Μαλανδράκη, πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ, τόνισε “το ΔΗΠΕΘΕΚ κάνει μία βραδιά γνωριμίας, του θεάτρου και της καινούριας διοίκησης. Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ, είναι περιφερειακός σύμβουλος και συνήθως μέχρι τώρα ήταν κάποιος Αντιδήμαρχος από τον δήμο Χανίων. Μας έκανε την τιμή ο δήμαρχος Χανίων που μας το πρότεινε και με την νέα καλλιτεχνική διευθύντρια έχουμε ξεκινήσει έναν νέο βηματισμό, αλλά και με την δυνατή στήριξη του περιφερειάρχη, του δημάρχου Χανίων και της Περιφερειακής ένωσης, των δήμβων Κρήτης, Πλατανιά, Αποκόρωνα, Κισσάμου, Σελίνου, Ηρακλείου. Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική γιατί κινούμαστε με ένα άλλο τρόπο και σε ένα άλλο περιβάλλον”. 

Από την πλευρά της η Έφη Θεοδώρου, καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕΚ, μίλησε για τις δυσκολίες που ατιμετώπισε η νέα διοίκηση στην αρχή. “Μας απασχόλησε πολύ ποια θα είναι η κεντρική παραγωγή και το μέλημα μας είναι η παραγωγή να αγγίξει την πόλη και να φέρει ξανά τον κόσμο στο ΔΗΠΕΘΕΚ, να αποκατασταθεί η σχέση αυτή που έχει διαταραχθεί με τα χρόνια. Η παράσταση ‘’γιοι και κόρες’’ είναι ένα σπουδαίο έργο, βασισμένο σε μαρτυρίες ηλικιωμένων ανθρώπων που καταγράφουν τις προσωπικές τους ιστορίες που τους σημάδεψαν τη ζωή τους. Με αυτό τον τρόπο αυτές οι ιστορίες, ακουμπάνε την μεγάλη Ιστορία.  Την παράσταση παίζουν οκτώ Κρήτες ηθοποιοί, ενώ οι ιστορίες των ηλικιωμένων, εμπλουτίστηκαν με μαρτυρίες της Κρήτης. Θέλουμε να βρούμε το ειδικό στίγμα του θεάτρου, με επιλογή ρεπερτορίου, καλλιτεχνών και με άνοιγμα και πρόσκληση σε όλη την πόλη να έρθει κοντά μας”. 






Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook