Από το 2006 οι νεκροί ξεπερνούν τις 5.000

Δέκα πτώματα βρήκαν οι μεξικανικές Αρχές σε ομαδικό τάφο στο Μεξικό σε αγροτική περιοχή στη δυτική πολιτεία Μιτσοακάν. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πολιτειακή εισαγγελία οι ιατροδικαστικές ερευνούν τον τάφο στην κωμόπολη Κομάνχα, στον δήμο Κοενέο,

Τα πτώματα που βρέθηκαν, ήδη σε προχωρημένη αποσύνθεση, θα υποβληθούν σε νεκροψία για να εξακριβωθούν τα αίτια των θανάτων.

«Έχουμε ήδη αναγνωρίσει ανθρώπους που ενέχονται [στο έγκλημα] και σύντομα θα προσαχθούν ενώπιον δικαστή για να τους απαγγελθούν κατηγορίες» αναφέρει η πολιτειακή εισαγγελία σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται το Xinhua.

Η Κομάνχα, στο βόρειο τμήμα της Μιτσοακάν, 94 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα Μορέλια, έχει περίπου 1.500 μόνιμους κατοίκους.

Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί πάνω από 3.000 μυστικοί ομαδικοί τάφοι που περιείχαν 5.000 και πλέον πτώματα στο Μεξικό από το 2006, όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Φελίπε Καλδερόν κήρυσσε τον λεγόμενο «πόλεμο των ναρκωτικών», αναπτύσσοντας τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας για να πατάξει τα καρτέλ των ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook