Δύο  Ηρακλειώτες 32 και 47 ετών κατηγορούμενοι για παραβάσεις του Νόμου περι ζωοκλοπής, αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή και για ελλειπή φύλαξη κυνηγετικού όπλου, συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας 17/10, στην αγροτική θέση Άγιος Δημήτριος του Δημοτικού Διαμερίσματος Χόνδρου του Δήμου Βιάννου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, ενώ αναζητείται και ένας 37χρονος.
Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο στο ποιμνιοστάσιο που διατηρεί ο 32χρονος από κοινού με τον 37χρονο αναζητηθέντα, κατελήφθη ο 32χρονος να έχει στην κατοχή του εκατόν τρία (103) προβατοειδή αντί των εκατόν εξήντα τεσσάρων (164) που αναγράφονται στην κτηνοτροφική του δήλωση έτους 2011, ήτοι εξήντα ένα (61) λιγότερα. 
Ο 37χρονος, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο, κατείχε εκατό ένα (101) προβατοειδή αντί των διακοσίων εννέα (209) που αναγράφονται στην κτηνοτροφική του δήλωση έτους 2011, ήτοι εκατόν οκτώ (108) λιγότερα. 
Επιπλέον, ανευρέθησαν είκοσι τέσσερα (24) προβατοειδή τα οποία δεν έφεραν κωδικό αριθμό εκμετάλλευσης (ενώτια), ενώ βρέθηκαν δυο (2) προβατοειδή για τα οποία ο 32χρονος δήλωσε άγνοια.
Επίσης σε έλεγχο που έγινε σε αποθήκη που βρίσκεται στο ποιμνιοστάσιο, ιδιοκτησίας του 32χρονου, βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο είναι ιδιοκτησίας του 47χρονου ημεδαπού, ο οποίος προσήλθε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου και συνελήφθη για παραβίαση των όρων ασφαλούς φύλαξης του όπλου του.
Ο 37χρονος αναζητείται. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook