Τι ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Γερμανίας

Εννέα νεκρούς άφησαν πίσω τους οι δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (19/02) προς Πέμπτη (20/02) στη Χανάου, κοντά στη Φραγκφούρτη. Ο φερόμενος δράστης βρέθηκε μερικές ώρες αργότερα νεκρός μέσα στο σπίτι του.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται Γερμανοί υπήκοοι και πολίτες ξένης υπηκοότητας, ηλικίας 21 έως 44 ετών, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα της Γερμανίας.

Εκείνος κατονόμασε τον 43χρονο Γερμανό Τομπίας Ρ. ως τον άνθρωπο που φέρεται να βρίσκεται πίσω από αυτές τις ενέργειες στην Έσση. Είναι σύνηθες για τις γερμανικές Αρχές να δημοσιοποιούν μονάχα το αρχικό γράμμα του επιθέτου των υπόπτων.

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν στο μακελειό, ο ένας εξ αυτών βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε ο γενικός εισαγγελέας της Γερμανίας, Πέτερ Φρανκ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως επισήμανε ο Φρανκ, ο φερόμενος ως δράστης είχε μια «εξαιρετικά ρατσιστική προδιάθεση» και η έρευνα τώρα θα επικεντρωθεί στις επαφές και τα ενδιαφέροντα που είχε, προκειμένου να βρουν περισσότερα στοιχεία για να αποσαφηνίσουν τι ακριβώς τον οδήγησε στο να διαπράξει την επίθεση.

Ο γενικός εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο ένοπλος είχε αναρτήσει ένα μανιφέστο στο διαδίκτυο, που περιλάμβανε θεωρίες συνωμοσίας και βαθιά ρατσιστικές απόψεις.

«Στον λογαριασμό του φερόμενου ως δράστη, είχε αναρτήσει βιντεομηνύματα και ένα είδος μανιφέστου, το οποίο -εκτός των ασαφών σκέψεων και των παράλογων θεωριών συνωμοσίας- έδειχνε ότι είχε βαθιά ρατσιστικές απόψεις». βάσει των όσων τόνισε ο Φρανκ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook