Είναι φτιαγμένο από καντράν παλιού σταθερού

Μια μηχανικός που ασχολείται με τη διαστημική τεχνολογία χάρισε στην ανθρωπότητα το Rotary Cellphone, ένα κινητό που έρχεται από τα παλιά για να μας θυμίσει πώς ήταν κάποτε η τηλεφωνική επικοινωνία.

Η Justine Haupt έβγαλε τον παλιό αναλογικό μηχανισμό από μια συσκευή σταθερής τηλεφωνίας και τον μεταμόρφωσε σε λειτουργικό κινητό για φορητές περιπέτειες.

Η Haupt κατασκευάζει αστρονομικά όργανα στο Brookhaven National Laboratory και πέρασε τρία χρόνια στην ανάπτυξη του «αντι-κινητού», όπως το αποκαλεί χαρακτηριστικά ο Τύπος, φτιάχνοντας μια συσκευή δηλαδή που απομακρύνεται από όλες τις μη τηλεφωνικές λειτουργίες των σύγχρονων smartphones.

Το Portable Wireless Electronic Digital Rotary Telephone δεν έχει οθόνη, δεν έχει μενού και καμία από τις χαρακτηριστικές λειτουργίες του κινητού τηλεφώνου. Συνεχίζει ωστόσο να χωρά στην τσέπη της Haupt και να πραγματοποιεί κλήσεις.

Ο μικροεπεξεργαστής, ο πομποδέκτης και τα άλλα απαραίτητα εξαρτήματα μπήκαν σε μια ρετρό θήκη που φτιάχτηκε από 3D printer.

Η Haupt δεν θεωρεί τη δημιουργία της αναχρονισμό, παρά έναν εναλλακτικό τρόπο να σε βρίσκουν οι άνθρωποι χωρίς να περνάς όλη τη μέρα σου μπροστά στην οθόνη.

«Είναι μια δήλωση απέναντι σε έναν κόσμο με οθόνες αφής, υπερσυνδεσιμότητα και εφησυχασμό στους φύλακες του Μεγάλου Αδερφού», γράφει χαρακτηριστικά στο blog της, όπου και μοιράζεται τις τεχνικές λεπτομέρειες της δημιουργίας της…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook